15.8 C
De Bilt

UIT-DE-AUTO tijdens de tunnelsluiting in juli en augustus: Midden Limburg Bereikbaar daagt weggebruikers A73 uit

Roermond – Midden Limburg Bereikbaar wil weggebruikers UIT-DE-AUTO. Rijkswaterstaat rond deze zomer namelijk de tweede fase van het groot onderhoud aan de Roertunnel en de Tunnel Swalmen af. De A73 Combinatie Croonwolter&dros – Ballast Nedam Infra v.o.f. voert het werk uit. Met deze renovatie wordt de beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid van de tunnels op de lange termijn gewaarborgd. Hiervoor gaan tijdens de zomervakantie van 5 juli t/m 19 augustus de A73- tunnels dicht. Hinder is niet te voorkomen maar wel te beperken…

Goed voorbereid de deur uit

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om goed voorbereid de deur uit te gaan; check de planning, de omleidingsroutes, reis buiten de spitsuren of beter nog; laat de auto staan, wanneer het ook maar enigszins kan. Midden Limburg Bereikbaar heeft als stimulans een aantal ludieke acties ontwikkeld.

UIT-DE-AUTO

Er komen in totaal 3 UIT-DE-AUTO Acties waar inwoners en werknemers van de regio rondom de A73 kosteloos gebruik van kunnen maken. Er wordt gestart met de UIT-DE-AUTO Challenge waarbij weggebruikers van de A73 worden uitgedaagd om de auto (meer) te laten staan tijdens de hinderperiode. Via een gratis app kan men punten verdienen voor duurzaam reisgedrag, te weten; met de fiets, te voet of het openbaar vervoer maar ook thuiswerken wordt beloond.

Punten

De verzamelde punten kunnen worden verzilverd voor cadeaubonnen bij landelijke en lokale organisaties of men kan het tegoed doneren aan een goed doel. Een ludieke actie om reizigers een ‘pluimpje’ te geven wanneer ze de A73
vermijden tijdens de hinderperiode. Er volgen ook nog een kortingsactie voor OV gebruik en er kunnen ook weer e-bikes kosteloos geleend worden om mee naar het werk te reizen. Hierover binnenkort meer!

Meer weten: www.middenlimburgbereikbaar.nl/uitdeauto

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio