10.1 C
De Bilt

Veer Beesel-Kessel krijgt opgeknapte omgeving

Beesel -De plek nabij het veer Beesel-Kessel in de gemeente Beesel is een belangrijk knooppunt, waar veel wandel- en fietsroutes langs komen. Mensen rusten hier graag even uit en maken kennis met onze gemeente. Deze plek richt de gemeente opnieuw in tot een groene entree, een rustpunt aan de Maas. De werkzaamheden zijn deze week gestart.

Veer is recreatief, toeristisch overstappunt

Met de verfraaiing van het recreatie-toeristisch overstappunt bij het veer over de Maas, beleven recreanten (met name wandelaars en fietsers) deze omgeving meer. Daarnaast krijgen de natuur, cultuur, informatie, het recreëren en parkeren een betere plek. Er komen meer (houten) zitbanken en nieuwe picknicktafels. De parkeerplaats krijgt een nieuwe verhardingslaag, die wat minder stuift.  Met de nieuwe inrichting krijgen de bestaande cultuurhistorische elementen, zoals de luistersteen van de Liberation route en de veerbel, een betere plek.

Aanplant groen en bloemrijk gras in najaar

Al eerder zijn fruitbomen geplant en is een bloemrijk grasland ingezaaid. In het najaar volgt de aanplant van de groene haag rondom de parkeerplaats en het inzaaien van bloemrijk gras. Wethouder Debbie Heesakkers: “De plek wordt een groen welkom aan de Maas voor de bezoekers van de gemeente Beesel.”

Mogelijke overlast

Vanwege de werkzaamheden is er mogelijk wat overlast. De fietsers moeten via rijplaten om het terrein heen rijden. Ook zal de parkeerplaats even afgesloten zijn als de nieuwe verharding wordt aangebracht. De verwachting is dat deze werkzaamheden begin juli zijn afgerond.

Uitvoering visie ‘In het spoor van de draak’

De aanpak van de omgeving bij het veer is een van de stappen voor de uitvoering van de visie Recreatie & Toerisme ‘In het spoor van de draak’.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio