14.7 C
De Bilt

Watersjportiefestasie: maak kennis met de Watersporten van Roermond!

Roermond – Van 1 tot en met 8 juni staat Roermond in het teken van water en avontuur tijdens de Watersjportiefestasie, georganiseerd door Sportservice Roermond in samenwerking met de lokale watersportverenigingen. Dit jaarlijks terugkerende evenement biedt een uitgelezen kans voor zowel beginners als ervaren watersportliefhebbers om kennis te maken met een breed scala aan activiteiten op en rondom het water.

Met de prachtige waterwegen van de Roer, de Maas en de Maasplassen als decor, kunnen deelnemers genieten van diverse watersporten, waaronder suppen, kanoën bij zonsondergang, reddingsbootvaren, sloeproeien en jeugdzeilen. Maar dat is niet alles; tijdens het event openen ook diverse partners hun deuren voor open dagen, waaronder de waterscouting en de reddingsbrigade.

Watersjportiefestasie

“Het doel van de Watersjportiefestasie is om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de watersportmogelijkheden in het mooie Roermond”, aldus Marlieke Verstraten, Susan Houwen en Inge Schuren, buurtsportcoaches en verenigingsondersteuner bij Sportservice Roermond. “We willen mensen inspireren om actief te worden en te genieten van al het moois dat onze waterrijke omgeving te bieden heeft.”

Watersjportiefestasie 2024
Beeld: gemeente Roermond

Het programma is vanaf dinsdag 23 april te zien op onze website https://www.roermondsport.nl/watersjportiefestasie-2024. De inschrijving start ook op deze dag. Vanaf 11 april wordt er via de sociale media kanalen van Sportservice Roermond iedere week stukjes van het programma bekend gemaakt.

Deelname is geheel gratis, maar is wel op aanmelding vanwege beperkte beschikbaarheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio