15.8 C
De Bilt

To-Taalhuis zeer succesvol sinds opening


Woensdrecht – Op 8 mei j.l. werd hetTo-Taalhuis in de gemeente Woensdrecht geopend met het idee: zoveel mogelijkmensen met een (leer)vraag over taal, rekenen of computeren te helpen. Van meetaf aan weten bezoekers tijdens de inloop, donderdagochtend van 10.00 tot 11.30uur, de weg naar het gezellig ingerichte To-Taalhuis te vinden. En wanneer donderdagniet schikt, is een afspraak op een ander moment altijd mogelijk.

To-Taalhuis komt naar je toe

Ook wanneer iemand het lastig vindt naar het To-Taalhuis te komen is er een oplossing. Dan gaat iemand van het To-Taalhuisteam gewoon thuis langs. Dit laagdrempelige en gemoedelijke karakter wordt dan ook geprezen.

Uiteenlopende vragen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Elke bezoeker heeft een geheel eigen leerwens. Dit kan variëren van “Mijn buurman kan me niet meer helpen met de computer, kan ik bij het To-Taalhuis terecht?” tot “Mijn vrouw spreekt geen Nederlands en is eenzaam, kan ze hier Nederlands leren?”, maar ook “Ik wil mijn schrijven verbeteren, geven jullie ook grammaticales?”.

Ondertussen zijn al meer dan 50 inwoners van de gemeente Woensdrecht op bezoek geweest. Samen wordt gekeken naar wat iemand graag beter wil leren. Daarbij wordt dan bijvoorbeeld een Taalmaatje, computerles of Taalgroep gezocht die past bij de vraag en de persoon. Het uitgangspunt hierbij is vraaggericht te werk te gaan, en dus met elke bezoeker te kijken naar het juiste, meest passende antwoord op de taal-/leervraag.

Taal- en Voorleesvrijwilligers

Een flinke groep Taal- en Voorleesvrijwilligers is wekelijks actief met het begeleiden van jong en oud. Deze enthousiaste mensen vinden het leuk en belangrijk om mede-inwoners te helpen met hun Nederlandse taal. Een aantal van hen assisteert ook bij de Taalklas van het Kellebeek College. Deze vrijwilligers zijn getraind en worden ondersteund door een inhoudelijk taaldeskundige en de lokale logopedisten. Dankzij een team van professionals en vrijwilligers kan nagenoeg iedereen terecht in het To-Taalhuis.

Heb je ook een taal-/leervraag?

Kom gewoon een keer langs, bel of mail: To-Taalhuis,Kromstraat 4 in Hoogerheide. Telefoon 0636 03 0852, e-mail: info@to-taalhuis.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio