3.2 C
De Bilt

5 Groen Licht!-labels uitgereikt door gemeente Steenbergen

Tijdens een feestelijke uitreiking in het gemeentehuis van Steenbergen ontvingen maar liefst 5 kinderopvanglocaties het Groen Licht!-verkeerslabel. Wethouder Remery is trots dat hij deze locaties mocht belonen voor hun inzet voor de verkeersveiligheid.

Verkeersveiligheid en -educatie

De gemeente Steenbergen heeft verkeersveiligheid hoog in het vaandel staan, ook voor de jongste inwoners van de gemeente. Dankzij deze kinderopvanglocaties leren 0-4 jarige, met ondersteuning van Edux en de gemeente, al veel over verkeersregels en -gedrag. Ze zijn, ondanks hun jonge leeftijd, al actief bezig met verkeer en verkeersveiligheid.

Groen Licht!-label

Vorig jaar ontvingen reeds vijf kinderopvanglocaties het Groen Licht! Keurmerk. Na vandaag staat de teller op 10. De komende periode zullen verschillende locaties een mooi bordje aan de gevel mogen hangen. Het gaat om drie LPS Kinderopvanglocaties waaronder: Peuteropvang Maria Regina (Steenbergen), Peuteropvang Gummarus (Steenbergen),

Peuteropvang Dinteloord. En Kibeo Kinderopvang Burgemeester Mr. H. Popstraat (Dinteloord), Abbo Kindercentra Kiezelrijk (Steenbergen).

“De locaties hebben met allerlei verkeersactiviteiten via een portfolio laten zien dat ze verkeersveiligheid en de verkeerseducatie van jongere kinderen belangrijk vinden,” zegt Maira Vermeulen, adviseur van Edux. “Het portfolio bestaat uit 4 onderdelen: beleid, verkeerseducatie met activiteiten binnen en buiten, verkeersveilige omgeving creëren en communicatie met ouders. Met hun certificering “Groen Licht!” leveren zij een prestatie van formaat”, zegt Maira Vermeulen, adviseur van Edux.

Trots

De keurmerken werden donderdag 22 februari uitgereikt door Wethouder Remery van Verkeer en Mobiliteit. Net als in vorig jaar vond hij het een hele eer om de certificaten uit te reiken aan de opvanglocaties.  “Ik ben onder de indruk van de betrokkenheid. Jullie dragen bij aan een veilig Steenbergen. Jullie mogen enorm trots zijn op wat jullie hier bereikt hebben. Jong geleerd is oud gedaan!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio