15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Ruim 500 inwoners kunnen jaar gratis reizen met bussen van Arriva

Met de ‘Voor Elkaar Pas’ kunnen Wmo-pashouders uit de gemeente Etten-Leur vanaf 7 juni gratis reizen met de bussen van Arriva in Noord-Brabant. Hiermee worden de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen vergroot, eventueel ook samen met een begeleider. Tot nu toe hebben ruim 500 inwoners de pas aangevraagd. Wie nu in het bezit is van een Wmo-deeltaxipas kan deze ‘Voor Elkaar Pas’ aanvragen.

Inwoners

De gemeente Etten-Leur en de provincie Noord-Brabant betalen de kosten. De Voor Elkaar Pas wordt gefinancierd door gemeente Etten-Leur, provincie Noord-Brabant en Arriva. De ‘Voor Elkaar Pas’ is een OV-chipkaart op naam. Het is een aanvulling op de Deeltaxi-voorziening voor Wmo-pashouders. Naast het voordeel van gratis onbeperkt vervoer per bus hoeft een ‘Voor Elkaar Pas-gebruiker’ niet meer vooraf een afspraak te maken en te wachten op de komst een Deeltaxi. Mensen beslissen zelf wanneer ze vertrekken of willen aankomen voor bijvoorbeeld een familiebezoek of ziekenhuisafspraak. Dit biedt veel extra bewegingsvrijheid voor deze doelgroep. 

Voor elkaar pas. Foto: gemeente Etten-Leur

Drempel wegnemen

“We hopen dat de pas de gebruikers meer vrijheid biedt omdat ze spontaan de bus kunnen pakken. Bovendien ontvangen ze gratis een tweede pas voor een begeleider, om te helpen of om er samen even tussenuit te gaan,” zegt wethouder René Verwijmeren. Jan Pieter Been, regiodirecteur Zuid Arriva, vult aan: “Met deze Voor Elkaar Pas denken we een drempel weg te nemen voor deze potentiële reizigersdoelgroep die nu nog niet vaak gebruik maakt van het OV.”

Proef

De ‘Voor Elkaar Pas’ is nu gestart als proef voor een jaar. Medio 2024 evalueert de gemeente Etten-Leur samen met Arriva of de proef een vervolg krijgt.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio