17.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

8 juni mbo-studiekeuzemarkt voor twijfelaars

Voor wie nog geen keuze heeft gemaakt voor een opleiding organiseert Curio een studiekeuzemarkt. Deze vindt plaats op drie mbo-locaties. Leerlingen van vmbo, havo, vavo en hun ouders kunnen terecht in Breda (Wilhelminasingel 33), in Roosendaal (Oostelijke Havendijk 1) en in Bergen op Zoom Meeussenstraat 13). Ook mbo’ers die nog een vervolgopleiding willen doen of hbo’ers die van opleiding willen veranderen zijn welkom. De studiekeuzemarkt vindt plaats op donderdagavond 8 juni van 18.00-20.30 uur. Op de markt staan er voorlichters per interessegebied. Ook zijn er studentcoaches aanwezig om leerlingen te helpen. Aanmelden kan via de website van Curio, www.curio.nl.

Grote vraag naar vakmensen

Het middelbaar beroepsonderwijs staat volop in de belangstelling. Een beroepsopleiding biedt naast de theorie veel leuke praktijklessen. De kans op een baan is goed: de behoefte aan goed opgeleide vakmensen is groot. Bedrijven staan te springen om afgestudeerde mbo’ers in bijna alle branches. Iets om bij je studiekeuze rekening te houden in ieder geval.

Studiekeuze voor veel leerlingen lastig tot het eind

Jaarlijks staan jongeren voor de studiekeuze. Op jonge leeftijd moeten ze al een richting bepalen uit de honderden opleidingen die er zijn. Ondanks uitgebreide begeleiding en voorlichting blijft het lastig definitief te kiezen. Veel jongeren maken de keuze voor 1 april. Ze hebben daarmee plaatsingszekerheid. Een grote groep heeft echter nog geen idee. Dus het belang om de leerlingen goed en herhaald te informeren over hun mogelijkheden is groot. 

Ook veel mogelijkheden voor havisten

De mbo-route van minder theorie en meer praktijk spreekt steeds meer havo’ers aan. Havisten die praktisch bezig willen zijn, kunnen op het mbo gericht een vak leren. Dat kan al met een overgangsrapport van 3 naar 4 havo. Uiteraard ook met een diploma. Voor sommige vakken is dan vrijstelling mogelijk. Na het mbo kunnen ze aan het werk of verder studeren. “De praktijklessen zijn echt de reden waarom ik voor de opleiding heb gekozen,” geeft een van de huidige studenten aan die de overstap vanuit 4 havo heeft gemaakt. Op www.curio.nl/havo staan de instroommogelijkheden voor havisten op een rij.

Curio, dé beroepsopleider van West-Brabant

Curio is dé beroepsopleider van West-Brabant. Het vmbo, mbo en overig aanbod van Curio biedt talloze relevante en interessante opleidingen voor jong en oud. Onderwijs waarin leerlingen en studenten centraal staan. Curio leidt hen op tot deskundige, nieuwsgierige en zelfbewuste vakmensen. Vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen en hun talenten willen ontwikkelen. Deze talenten kunnen zo aan de slag bij bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio. Ze zijn voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst. Curio laat leerlingen en studenten groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio