3.2 C
De Bilt

Aansluiting bij E-Depot door de gemeente Steenbergen

De digitale audiobestanden van de raads- en commissievergaderingen uit de periode 1997 – 2007 worden overgebracht naar het E-Depot van het West-Brabants Archief. Jeroen van Delden, gemeentesecretaris gemeente Steenbergen, en archivaris Chido Houbraken hebben hiervoor op donderdag 22 februari een verklaring van overbrenging ondertekend.

Het e-Depot: dé plek voor digitale opslag

Volgens de Archiefwet moeten overheden na 20 jaar hun archieven overdragen naar een aangewezen archiefbewaarplaats. Het West-Brabants Archief beheert deze oudere archieven voor de gemeente Steenbergen. Stellingkasten vol met dozen, mappen en papieren maken in het digitale tijdperk plek voor digitale opslag: het e-Depot. De digitale informatie wordt hier duurzaam opgeslagen en blijft, nu en in de toekomst, digitaal toegankelijk.

Gemeente Steenbergen sluit zich aan

Wethouder Prent, portefeuillehouder Digitalisering: “Met de overdracht van de digitale audiobestanden bewaart de gemeente Steenbergen de digitale informatie op een duurzame en betrouwbare manier. Het is belangrijk om het voor inwoners en andere geïnteresseerden toegankelijk te maken. Met deze overdracht is dat goed geregeld”.

Ontvangst van ‘Archiefinspectie 2023’

Naast de ondertekening, ontving wethouder Prent ook een rapportage ‘Archiefinspectie 2023’ van archivaris Chido Houbraken.Het inspectierapport laat zien hoe het staat met de manier waarop informatie wordt beheerd bij de gemeente Steenbergen. Hierbij wordt gekeken naar regels in de Archiefwet en de lokale Archiefverordening. Het rapport geeft adviezen ter verbetering. Wethouder Prent: “Het college van B&W van de gemeente Steenbergen neemt het rapport graag in ontvangst. We gaan met elkaar bespreken hoe we aan de slag kunnen met deze adviezen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio