14.9 C
De Bilt

Afvalkalender 2022 digitaal te verkrijgen in Steenbergen

Steenbergen – De afvalkalender van het jaar 2022 is vanaf nu digitaal in te zien via de app ‘AfvalWijzer’. De traditionele folder met de inzamelroute wordt daarom dit jaar niet meer huis-aan-huis verspreid in Steenbergen. De papieren folder kan nog wel op centrale plaatsen in de gemeente worden opgehaald. 

Nooit meer een inzameldag missen

Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct in te zien wanneer welke container wordt geleegd. De persoonlijke afvalkalender bekijken? Dat kan door de afvalkalender te downloaden op www.mijnafvalwijzer.nl. De app geeft ook de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Daarmee krijgen inwoners vóór het inzamelmoment de melding om de container aan straat te zetten én meldingen over afwijkende inzameldagen. Daarnaast bevat de app tips over afvalscheiding en het laatste nieuws rondom afval(inzameling).

De AfvalWijzer gebruiken

De AfvalWijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Het is na het downloaden alleen nog een kwestie van de postcode en het huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de Afvalwijzer een persoonlijk afvaloverzicht.

Papieren versie Afvalkalender

Voor inwoners die geen toegang hebben tot internet of de afvalkalender liever op papier hebben, is het mogelijk de afvalkalender op te halen. Dit kan, vanaf 23 december 2021, op de volgende plaatsen:

  • Albert Heijn Dinteloord: Westvoorstraat 50, 4671 CE Dinteloord
  • Coop Kruisland: Molenstraat 12-14, 4756 BE Kruisland
  • Spar Nieuw-Vossemeer: Schoolstraat 2, 4681 BK Nieuw-Vossemeer
  • Gemeentehuis Steenbergen: Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen

Zodra de dorps- en gemeenschapshuizen weer open mogen, is de papieren versie ook daar af te halen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio