5.4 C
De Bilt

Altijd op de hoogte met de AfvalWijzer

De gemeente Steenbergen vindt het belangrijk om haar inwoners zo goed mogelijk te informeren over de afvalinzameling. De traditionele afvalkalender biedt een volledig overzicht, maar het kan nog slimmer en meer op maat. Daarom introduceren we de digitale AfvalWijzer. De AfvalWijzer is een app waarbij inwoners op elk gewenst tijdstip eenvoudig een gepersonaliseerde afvalkalender kunnen zien, tips over afvalscheiding kunnen lezen en op de hoogte blijven van het laatste nieuws.

AfvalWijzer: Nooit meer een inzameldag missen

Met de AfvalWijzer app is het mogelijk om direct in te zien wanneer welke container wordt geleegd. Ook kunnen inwoners meldingen instellen voor bijvoorbeeld afwijkende inzameldagen. Hebben inwoners toch liever de kalender in één overzicht? Ook dat is mogelijk door de afvalkalender te downloaden als PDF op www.mijnafvalwijzer.nl of op te vragen in een papieren versie.

Op de hoogte met afvaltips en het laatste nieuws
Wethouder Baartmans is blij met de Wijzer: “De gemeente Steenbergen zet zich in op het verduurzamen van de leefomgeving, door bijvoorbeeld het huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden en het bewust omgaan met grondstoffen zoals papier en plastic. In deze app krijgen inwoners daarom ook tips om het afval zo goed mogelijk te scheiden. Daarnaast blijven inwoners met de AfvalWijzer op de hoogte van het laatste nieuws rond afval(inzameling). Weer een mooie stap in de verdere verduurzaming van onze gemeente.”

De AfvalWijzer gebruiken

De Wijzer app is gratis te downloaden in de Google Play Store of de App Store. Het is na het downloaden alleen nog een kwestie van de postcode en het huisnummer invullen. Vanaf dat moment toont de AfvalWijzer een persoonlijk afvaloverzicht. De app geeft de mogelijkheid om meldingen in te stellen. Daarmee krijgen inwoners vóór het inzamelmoment de melding om de container aan straat te zetten. Ook is het mogelijk om meldingen te ontvangen van afwijkende inzameldagen.

Papieren versie

De traditionele folder met de inzamelroute wordt dit jaar niet meer huis-aan-huis verspreid. De papieren folder kan nog wel op worden opgevraagd of op centrale plaatsen in de gemeente worden opgehaald. Welke plaatsen dat zijn, communiceren we later dit jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio