7.5 C
De Bilt

Avondcolleges betekenis geven is waardevol

Bergen op Zoom – Op 6 oktober organiseert Samen in de Regio de eerste in de rij van zes avondcolleges over de betekeniseconomie. Op deze avonden worden mensen bij elkaar gebracht die met zinvol en verantwoord ondernemerschap bezig zijn of zouden willen zijn.

Avondcolleges betekenis-economie

Niet langer alleen welvaart en economische bedrijvigheid als maatschappelijke graadmeter voor succes; kwaliteit van leven en welbevinden zijn net zo belangrijk. Samen in de Regio biedt met de avondcolleges een platform, om deze betekenisvolle thema’s in alle niveaus binnen de samenleving te bespreken, en meer en meer verdieping te laten plaatsvinden. “De avondcolleges kunnen een goed begin zijn voor de deelnemers, zodat zij hopelijk woorden in daden gaan omzetten,” aldus Anita Karremans van Samen in de Regio.

Interactieve bijeenkomst

In verband met de strikte coronamaatregelen, is er één locatie waar de fysieke colleges plaatsvinden. Tegelijkertijd wordt de lezing op een tal van andere locaties via livestream aangeboden. Daar volgen jongeren uit het  voortgezet- en middelbaar onderwijs, samen met studenten van de Associate Degrees Academie evenals docenten, ondernemers, organisaties en beleidsmakers het verhaal van de spreker. Zo is er op elke locatie een mooie mix van deelnemers aanwezig.  

Vraagstukken worden projecten

Na ieder gastcollege, zal de spreker een concrete opdracht of vraag formuleren, waarover deze gemengde gezelschappen met elkaar in overleg gaan. Ook kunnen deelnemers hun eigen ideeën en vraagstukken inbrengen. Vragen die uitnodigen tot discussie, kunnen een project worden. Van te voren kunnen de aanwezigen zich inschrijven op de thema’s arbeidsparticipatie, horeca, zorg, bouw, agri en technologie/maakindustrie. Tijdens de groepsgesprekken worden de thema’s met elkaar verbonden.

Sprekers van de avondcolleges

De eerste gastspreker van de serie avondcolleges is Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging. Deze jonge ondernemer vertegenwoordigt binnen de politiek en het bedrijfsleven de visie van jongeren op een duurzame toekomst. Op 3 november staat Stijn Markusse van Boerschappen gepland en op 1 december Rodney van den Hengel van de Heilige Boontjes koffie. Volgend jaar staat er nog een drietal colleges op de planning; waaronder die van Mireille Geijsen van i-did en de Vegetarische Slager Jaap Korteweg.

Kijk voor meer informatie of aanmelden op de website van Samen in de Regio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio