5.4 C
De Bilt

Basisschool Open Hof wint de E-waste Race Brabantse Wal 2020!

Woensdrecht – Vier weken lang zijn tien basisscholen de strijd aangegaan met elektronisch afval. In totaal haalden ze 14.070 oude elektronische apparaten op. Basisschool Open Hof uit Hoogerheide is met 2148 apparaten en een score van 3973 de winnaar van de E-waste Race. Pascal de Klerk, directeur van Stichting de Kringloper en Saver, en wethouder dhr. Kielman overhandigden de leerlingen de hoofdprijs, een schoolreis naar de Uitvindfabriek in Breda.

Electronisch afval

Van 21 september tot 16 oktober hebben de leerlingen van de verschillende basisscholen zich ingezet om zo veel mogelijk elektronisch afval in te zamelen. Dit waren de leerlingen van Basisschool het Open Hof, Ste Marie, Op Dreef, OBS de Kreek, IKC Lodijke, Basisschool Oost, de Zonneberg, Pius X en de Nieuwe Veste.

E-waste Race Brabantse Wal 2020

De E-waste Race spoort buurtbewoners aan hun elektronisch afval apart aan te bieden. In Nederland kan twee derde van de totale hoeveelheid elektronisch afval niet gerecycled worden, omdat het afval niet apart wordt aangeboden. Buurtbewoners hebben de afgelopen vier weken hun elektronisch afval aan kunnen melden op een website, waarna scholieren het afval, zoals een citruspers, dvd-speler of haardroger aan huis ophaalden. Apart inzamelen van elektronisch afval draagt bij aan een duurzame kringloop want veel onderdelen kunnen opnieuw gebruikt worden. De E-waste Race Brabantse Wal is een samenwerking van Stichting de Kringloper en Natuurpodium Brabantse Wal. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij afvalinzamelaars, zoals Saver, en dus gerenommeerde recyclers terecht komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio