15 C
De Bilt

Op bedrijventerrein Bosschendijk geldt parkeerverbod voor vrachtwagens

Oudenbosch – Er komt een parkeerverbod voor vrachtwagens op bedrijventerrein Bosschendijk. Dit is ingegaan op 13 maart 2024 en geldt dagelijks van 18.00 tot 6.00 uur. Het verbod is voor voertuigen langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter. Overdag is parkeren hier wel toegestaan en blijft laden en lossen mogelijk. Grote voertuigen parkeren in de avond en nacht op andere bedrijventerreinen in de gemeente. De gemeente Halderberge verbetert hiermee de verkeersveiligheid.

In woongebieden in de gemeente geldt al zo’n parkeerverbod. De bedrijventerreinen in de gemeente zijn de plaatsen waar grote voertuigen parkeren. Dit verandert nu voor bedrijventerrein Bosschendijk.

Overlast op bedrijventerrein Bosschendijk

Wethouder Thomas Melisse (Parkeren, Verkeer en Vervoer): “De afgelopen jaren was er op bedrijventerrein Bosschendijk veel overlast van lang parkerende vrachtwagens en trailers. Helaas is hierdoor op de Randweg de veiligheid van fietsers in het geding. Dat mag niet gebeuren! Daarom komt er nu dit nachtelijk parkeerverbod voor vrachtwagens. Zo zorgen we dat het terrein voor alle verkeer goed en veilig toegankelijk blijft.”

Actiekaarten voor bedrijventerreinen

Samen met ondernemers maakte de gemeente Halderberge actiekaarten voor bedrijventerreinen. Ook werken ze samen aan het Keurmerk Veilig Ondernemen. Daaruit volgde deze actie op bedrijventerrein Bosschendijk. In een later stadium maakt de gemeente de kruising Bosschendijk-Nijverheidsweg veiliger met het verleggen van de fietsroute. Ook komt er nieuw asfalt op delen van de Nijverheidsweg. Met het nieuwe wegdek zijn de verbeteringen op het bedrijventerrein dan compleet.

Dit verbod is een wijziging van het aanwijsbesluit wat hoort bij artikel 5.8 van de APV. Hierin mag het college bepalen waar wel en niet geparkeerd mag worden door grote voertuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio