1.7 C
De Bilt

Bedrijventerreinen Halderberge gaan samen het Keurmerk Veilig Ondernemen binnenhalen

Vijf bedrijventerreinen in Halderberge willen samen het Keurmerk Veilig Ondernemen behalen.  Korenweide in Oud Gastel, drie bedrijventerreinen in Oudenbosch (Industrieweg, Bosschendijk, de Gorzen) en Hoge Akker in Hoeven. Klaverweide in Oud Gastel heeft het KVO-certificaat in 2021 al binnen gehaald. Het doel van het keurmerk Veilig Ondernemen is bedrijventerreinen schoon, heel, en veilig maken en houden en  samenwerken voor een goed ondernemingsklimaat.

Keurmerk Veilig Ondernemen

De ondernemers op Halderbergse bedrijventerreinen, gemeente, politie en brandweer  spreken officieel met elkaar af dat ze het Keurmerk Veilig Ondernemen willen behalen.  De intentieovereenkomst houdt in dat zij samen een plan maken om bedrijventerreinen schoon, heel en veilig te houden.

Ondernemerskring Halderberge

Initiatiefnemer Ondernemerskring Halderberge en de gemeente werken  samen met vertegenwoordigers van de Halderbergse bedrijventerreinen – hard aan het opzetten van parkmanagement en een formele vorm van samenwerking tussen alle bedrijventerreinen van Halderberge. Het onderwerp schoon, heel en veilig staat bij veel ondernemers voorop.

Ervaring op Klaverweide

Burgemeester Bernd Roks van de gemeente Halderberge: ‘De goede ervaring met veilig ondernemen op bedrijventerrein Klaverweide is een inspiratie voor ondernemers op alle bedrijventerreinen in Halderberge. Een mooi voorbeeld om samen voor het keurmerk gaan. Samen met ondernemers, politie, brandweer en gemeente. En wie weet hoe Halderbergse ondernemers verder nog slim kunnen samenwerken!”

Ervaringen

Voorzitter OKH Dankert Geene: “De fantastische inzet van onze kartrekkers zorgt voor een breed gedragen samenwerking waarbij naar KVO ook andere projecten worden opgepakt en onderzocht. Iets waar we als OKH erg trots op zijn!”

Projectleider Meike Crebolder: “Samenwerken met als doel het optimaliseren van de bedrijventerreinen in de gemeente Halderberge zodat dit blijvend aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor de huidige en toekomstige ondernemers worden. De focus ligt daarbij op de thema’s veiligheid, uitstraling en gezamenlijke inkoop”.

Ondernemer Peter Picavet (Koremans Oud Gastel). ‘Ik onderneem al jaren op Korenweide. Veiligheid op het terrein is voor mij belangrijk. Samenwerken aan het KVO is daarvoor de basis. Prima dat we deze stap nu zetten. Daarna heeft toezicht op het terrein voor mij de hoogste prioriteit’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio