10.7 C
De Bilt

Gemeente Bergen op Zoom krijgt bijna 15.000 bomen gedoneerd van Trees for All

In januari ontvangt gemeente Bergen op Zoom bijna 15.000 bomen van Trees for All. In de maanden januari en februari worden deze bomen op verschillende locaties in de gemeente geplant. Het doel hiervan is de gemeente groener maken op de locaties waar dit kan en de bestaande bossen versterken.  

De gemeente is aan het einde van vorig jaar al gestart met het vervangen van verschillende bomen, zoals op de Rooseveltlaan. Hier zijn de bomen vervangen door bomen die beter passen in de leefomgeving. Nu start de volgende stap en dat is het aanplanten van de gedoneerde bomen. In totaal worden er op 10 locaties bomen geplant.  De aanplanting wordt in samenwerking gedaan met Idverde en de WVS. Ook natuurpodium is betrokken bij de aanplantingen en gebruikt dit project als lesmateriaal voor verschillende basis- en middelbare scholen uit de omgeving.

Het jaar van de bomen voor Bergen op Zoom

Wethouder Verroen noemt dit jaar het jaar van de bomen :” Vorig jaar zijn we al gestart met het sterker maken van onze bossen. Zo werden er bomen aangeplant in Lievensberg en werd hier steenmeel uitgestrooid. De donatie en het doel van Trees for All sluit daarom naadloos aan bij het doel van het creëren van groenere en duurzame gemeenten.” 

Trees for All

“Stichting Trees for All is een erkend goed doel en met donaties van particulieren en bedrijven steunen wij in Nederland en het buitenland duurzame projecten waarin bomen en struiken worden geplant”, zegt Frans van Zijderveld, manager bos. “De bomen en struiken creëren zo bijvoorbeeld nieuw bos, landschapselementen of stedelijk groen. Meer bomen en bos zijn nodig voor onder andere een prettige leefomgeving, voor herstel van de biodiversiteit, voor het dempen van hitte, zuiveren van lucht, verbeteren van de waterhuishouding en vastleggen van CO2.

In het project met de gemeente Bergen op Zoom komen deze elementen allemaal aan bod. Trees for All monitort haar projecten langjarig om er zeker van te zijn dat de bomen goed groeien. Daarom werken we samen met betrouwbare en kundige partners zoals de gemeente Bergen op Zoom.”

Alle aanplantlocaties zijn eigendom van de gemeente Bergen op Zoom. Zo komt er op verschillende locaties aanleg, versterking, herplant of aanplant van bomen. Het gaat om de volgende locaties: Bossen op de Staakberg, Halsterseweg, Koepel, Groote Melanen, Scheldelaan, Jan de Boersweg, Spinolaberg, Markiezaten, Molenzicht en Zoomvlietweg.

Trees for All is een Nederlandse non-profitorganisatie, die zich al meer dan 20 jaar inzet voor een bosrijke wereld. De stichting plant bomen in Nederland én buitenland. Dankzij de donaties die Trees for All ontvangt, worden wereldwijd nieuwe bossen geplant of bestaande bossen hersteld.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio