11.5 C
De Bilt

Blauwe Vlag 2018 voor jachthaven Willemstad

Willemstad – De havenmeesters van jachthaven Willemstad waren vol trots: vandaag ontvingen zij in Uitgeest wederom de Blauwe Vlag. Hét keurmerk voor stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. En dat niet alleen: ook de Groene Wimpel kregen ze uitgereikt. Dit is een waardering voor extra inspanningen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de jachthaven van Willemstad nog aan de vereisten voldoet.

Jachthaven Willemstad ontving de vlag voor de 7e keer op rij. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt havenmeester Leo Don. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de  vlaggen wordt gedaan door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Groene Wimpel.

Jachthaven Willemstad ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio