10.2 C
De Bilt

Bouw woningen en supermarkt Bosschenhoofd van start


Bosschenhoofd – De afgelopen jaren zijn er in het centrum van Bosschenhoofd de nodige ontwikkelingen geweest, vooral gericht op woningbouw. Nu worden de laatste woningen gebouwd en wordt er gewerkt aan het realiseren van een supermarkt. Sinds eind 2020 zijn er plannen om een supermarkt te realiseren en negen woningen. Inmiddels zijn alle benodigde ruimtelijke procedures doorlopen en wordt gestart met de bouw van de woningen en de supermarkt. De supermarkt wordt een Boons Dagmarkt.

Woningen en supermarkt

Voor de realisatie van de supermarkt was een aanpassing van het bestemmingsplan nodig. Deze is in januari 2023 onherroepelijk geworden. Verder wordt de omgevingsvergunning binnenkort verleend. Dat betekent dat nu gestart kan worden met de bouw.

Thomas Melisse, wethouder economie: “Er gebeurt veel in Bosschenhoofd. We zijn volop bezig voor een nieuw dorpshuis. De bouw daarvan start deze maand. Nu gaat er ook echt gestart worden met de bouw van een Boons Dagmarkt midden in het hart van het dorp. Dat betekent dat binnen een maand gestart gaat worden met de bouw van twee hele belangrijke voorzieningen die al een tijd gemist worden in Bosschenhoofd. Daar ben ik erg blij mee!”

Quote Maas-Jacobs: “Voor de inwoners van Bosschenhoofd is het fijn dat het dorp op korte termijn weer kan beschikken over een supermarkt, dit komt de leefbaarheid van het dorp ten goede. Het maakt ons trots dat we vanuit Maas-Jacobs een bijdrage hebben kunnen leveren voor het mogelijk maken van de komst van een supermarkt en de afronding van de laatste fase van het centrumplan in Bosschenhoofd.”

Quote Ruud van den Boom, Woonkwartier: “Voldoende passende woningen én goede voorzieningen zijn belangrijke pijlers voor goede leefbaarheid! Voor Woonkwartier kan de bouw van de supermarkt echter niet los worden gezien van het grotere project wat al een aantal jaren geleden door Woonkwartier en diens rechtsvoorganger is opgestart. Natuurlijk moet op dit moment de aandacht uitgaan naar de laatste fase en de supermarkt. Maar de echte beweging is al jaren geleden in gang gezet door als corporatie te investeren in het toevoegen van heel veel woningen. Het is mooi dat met de bouw van de laatste woningen en supermarkt de ontwikkeling in Bosschenhoofd “voorlopig” is afgerond. Wat mij betreft op naar de volgende ontwikkeling!”

Planning

Er wordt gestart met de bouw van de negen woningen. Daarna start de bouw van de supermarkt. De planning is dat supermarkt halverwege 2024 wordt opgeleverd.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio