9 C
De Bilt

Burgemeester Steenbergen leest voor tijdens de nationale voorleesdagen

Steenbergen – Vanmorgen heeft burgemeester Van den Belt voorgelezen aan peuters van Zo kinderopvang op locatie Zo op het podium. Vol aandacht luisterden de peuters naar een spannend verhaal uit het boek ‘ Sssst de tijger slaapt’. Het voorlezen vond plaats in het kader van de Nationale Voorleesdagen, bedoeld om voorlezen aan kinderen te stimuleren.

Voorlezen belangrijk

Zo Kinderopvang vindt het leuk en belangrijk dat wordt voorgelezen aan kinderen en doet daarom graag mee aan de Nationale Voorleesdagen. Kinderen die 15 minuten per dag worden voorgelezen hebben later een betere woordenschat.

Stichting Lezen

De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een initiatief van Stichting Lezen. Doel van deze campagne is het stimuleren van voorlezen aan kinderen in de leeftijd van zes maanden t/m 6 jaar die zelf nog niet kunnen lezen. Prentenboek van het Jaar 2018 is het boek waaruit de burgemeester voorlas; Sssst de tijger.

Bezoekje na het boekje?

Toen het boek uit was vroegen de kinderen of zij misschien een keer bij de burgemeester op bezoek mochten komen op het gemeentehuis. De burgemeester vond dit een ontzettend goed idee en nodigde hen uit een keertje bij hem op kantoor te komen kijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio