14.8 C
De Bilt

Bushalte Dinteloord verhuist van Zuideinde naar rotonde Noordlangeweg

Dinteloord De bushalte Zuideinde in Dinteloord verdwijnt medio maart. Met het oog op de toekomst is besloten om Dinteloord bereikbaar te houden voor busreizigers. Daarom komt er een nieuwe halte aan de rotonde bij de Noordlangeweg. Vanaf 15 februari start de bouw.

De provincie Noord-Brabant is verantwoordelijk voor het openbaar busvervoer. Uit nieuwe plannen blijkt dat zij de streekbussen sneller en betrouwbaarder wil maken. Om dat doel te bereiken, rijden over een paar jaar de streekbussen minder door kleinere kernen. Dit geldt ook voor Dinteloord. Halte Zuideinde past volgens de provincie niet bij deze plannen.

Nieuwe bushalte Noordlangeweg

Het is voor de gemeente Steenbergen belangrijk dat Dinteloord bereikbaar blijft per streekbus. Daarom wordt een nieuwe halte aangelegd aan de rotonde bij de Noordlangeweg. Noordlangeweg is ook de nieuwe naam van de halte. De gemeente laat de halte nu al aanleggen, omdat dit aansluit bij de plannen voor de Steenbergseweg.

Dienstregeling

Bij de halte aan de Noordlangeweg stoppen de streekbussen 111 (Bergen op Zoom – Roosendaal) en 310 (Bergen op Zoom – Rotterdam) en buurtbus 200 (Fijnaart – Dinteloord). De streekbussen 111 en 310 rijden vanaf medio maart niet meer naar het centrum van Dinteloord. De route van Buurtbus 200 wordt doorgetrokken naar de nieuwe halte Noordlangeweg en stopt ook bij de halte Dorus Rijkersstraat. In maart is er een nieuwe halte op het Raadhuisplein waar de buurtbus stopt in plaats van bij halte Zuideinde. De nieuwe dienstregeling start op 28 maart 2021 en is te zien via de reisplanners en www.arriva.nl/brabant.

Werkzaamheden

Het bedrijf KWS uit Roosendaal gaat vanaf 15 februari voor de gemeente Steenbergen aan de slag met de bouw van de nieuwe bushalte. Door slecht weer kan de startdatum later zijn. Uitgangspunt van de werkzaamheden is dat het verkeer er zo min mogelijk last van heeft. Wel kan soms lichte hinder ontstaan door bijvoorbeeld de aanvoer van materialen of machines. Wanneer de nieuwe halte in gebruik wordt genomen, wordt later bekend gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio