5 C
De Bilt

Campagne ‘Kies een club’: ieder kind moet lid van een club kunnen zijn

Op maandag 16 mei jl. lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Want ieder kind wil meedoen. Dansen, voetballen of kickboksen zijn leuk én gezond. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom betalen wij de contributie of het lesgeld als de ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen.

Meedoen en gezien worden

Meedoen en gezien worden, elk kind verdient dat. Op een club maak je vrienden, leer je rekening houden met elkaar, krijg je zelfvertrouwen, win én verlies je met elkaar, vergeet je je zorgen. En vooral: je bent samen en je hebt plezier. Daarom is lid zijn van een club zo belangrijk.

Niet vanzelfsprekend

Het lijkt zo normaal naar voetbal, streetdance, kickboksen of gitaarles te gaan. Toch is dat voor 272.000 kinderen en jongeren (dit is 1 op de 11) in Nederland niet vanzelfsprekend. Hun ouders hebben geen geld om de contributie of lesgeld te betalen (bron: SCP). Deze kinderen, die thuis te maken hebben met financiële stress, hebben veel baat bij een uitlaatklep als sport of cultuur. Want op de club hoor je erbij, ongeacht de thuissituatie. Wij willen de financiële hobbels om lid te worden wegnemen. Dus betalen wij voor deze kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld.

Ook in gezinnen met weinig geld moeten kinderen een club kunnen kiezen

Directeur Monique Maks: “In ons land groeien al jaren veel te veel kinderen en jongeren op in gezinnen met geldzorgen. Door de gestegen prijzen van energie, boodschappen en brandstof hebben steeds meer gezinnen moeite om rond te komen. Zij kunnen de sportclub of cultuurlessen voor hun kinderen niet meer betalen.
Samen voetballen, dansen, kickboksen of muziek maken, kortom, lid zijn van een club, is essentieel in het leven van kinderen en jongeren. Wij roepen gezinnen met geldzorgen op om zich bij ons te melden, zodat we hun kinderen de kans kunnen geven om lid te blijven óf worden van een sport- of cultuurclub.”

Kies een club

Wij willen ouders met de campagne ‘Kies een club’ laten weten dat er hulp is. Via de website www.kieseenclub.nl brengen we hen in contact met een intermediair (bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, medewerker van een wijkteam of Stichting Leergeld) die een aanvraag voor het gezin kan doen. Samen zorgen we er dan voor dat er financiële ondersteuning komt. Zodat kinderen kunnen sporten, dansen of muziek maken, lid zijn van een club en mee kunnen doen.

Campagne loopt tot half juni

De campagne loopt tot en met half juni en is zichtbaar in de supermarktketen Dirk van den Broek en diverse online platformen. Ook het Jeugdfonds Sport Brabant doet aan deze campagne mee. Coördinatoren Monique Valk en Peter Overeem staan klaar voor nieuwe aanmeldingen.

Jeugdfonds Sport Brabant Coördinator(en)

  • Monique Valk en Peter Overeem
  • Aanwezig: Peter Overeem is alle werkdagen aanwezig, Monique Valk is op dinsdag en donderdag aanwezig
  • Email: peter.brabant@jeugdfondssport.nl, monique.brabant@jeugdfondssport.nl
  • Telefoon: Peter Overeem: 06-15408383 / 013-5904283, Monique Valk: 06-24910857
  • www.jeugdfondssport.nl/brabant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio