21.1 C
De Bilt

Felicitaties voor Cosun na winnen Koning Willem I Prijs

Op donderdag 6 juni bracht wethouder Paul Boogaard een bezoek aan het Cosun Innovation Center in Dinteloord om CEO Hans Meeuwis te feliciteren met het winnen van de Koning Willem I Prijs. Half mei ontving het bedrijf deze prijs in de categorie Grootbedrijf uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima. De vakjury was erg onder de indruk van de maatschappelijk relevante transitie die Cosun heeft ingezet vanuit haar traditionele focus op suikerbieten en aardappelen.

Wethouder Paul Boogaard (landbouw): “Namens gemeente Hoeksche Waard wil ik Cosun van harte feliciteren met deze prachtige prestatie. Hun voortdurende streven naar duurzaamheid en innovatie in de agrarische sector is inspirerend. Deze erkenning werpt ook een spotlight op de onvermoeibare toewijding van suikerbieten- en aardappeltelers in onder andere de Hoeksche Waard. Ook zij zetten zich elke dag in voor een bloeiende en duurzame landbouwsector. De suikerfabriek die tussen 1913 en 2004 dienst deed in Puttershoek is onderdeel van de basis van Cosun. Dat zorgt niet alleen voor trots in de Hoeksche Waard, maar maakt deze prijs ook een beetje onze prijs.”

Over Cosun

Het besrijf is een internationale en toonaangevende agrarische coöperatie, die 125 jaar bestaat en in handen is van zo’n 8.100 telers van suikerbieten. Cosun produceert onder meer plantaardige voeding en voedingsingrediënten, diervoeding, biobased ingrediënten en groene energie. De missie van Cosun is om alles uit de plant te halen en hiermee oplossingen te bieden voor maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedsel en klimaat.

Koning Willem I Prijzen

De Koning Willem I Prijzen worden ook wel de Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven genoemd. Het is de meest prestigieuze bekroning voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap. Tweejaarlijks wordt een prijs uitgereikt in de categorieën Duurzaam Ondernemerschap, Grootbedrijf en MKB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio