27.9 C
De Bilt

Cultuurhuis Bovendonk in een nieuw jasje

Roosendaal – Het is zo ver. Cultuurhuis Bovendonk is aan de binnenkant en buitenkant in een nieuw jasje gestoken. Er zijn namelijk nogal wat maatregelen getroffen om het gebouw van ruim 40 jaar oud te vernieuwen naar de standaarden van deze tijd. “Het Cultuurhuis levert een zeer waardevolle bijdrage aan het culturele leven in Roosendaal”, aldus wethouder Toine Theunis. Met een officiële opening staan we stil bij al deze ontwikkelingen.

Een korte terugblik in de tijd

Het Cultuurhuis bestaat al even. Op 1 juli 2019 is het gebouw beschikbaar gesteld voor verenigingen die op dat moment uit Mariadal en het Essentgebouw kwamen. Eind 2019 zaten er 8 verenigingen in het gebouw. Vandaag de dag telt het Cultuurhuis 39 vaste en 14 periodieke culturele verenigingen onder één dak. Dit zorgt voor meer verbinding en samenwerking.

Voor wie is het Cultuurhuis Bovendonk?

Het Cultuurhuis heeft een open huis karakter, dit zorgt voor een laagdrempelige toegang tot cultuur voor jong én oud. De deur staat dan ook open voor alle verenigingen uit Roosendaal die zich bezig houden met hedendaagse kunst, erfgoed en folklore. Denk bij de laatste twee bijvoorbeeld aan de Heemkundekring en carnavalsstichtingen.

Wat is er allemaal gebeurd?

De buitenkant van het gebouw is opgeknapt, gevels zijn gerenoveerd en een oude gymzaal is omgetoverd tot theaterzaal.

Hoe duurzaam is het Cultuurhuis nu?

Een gebouw van ruim 40 jaar oud verduurzamen, dat is een flinke opdracht. De afgelopen tijd is hier hard aan gewerkt. Met een mooi resultaat als gevolg. Hierbij enkele duurzaamheidsmaatregelen:
• Oude cv-ketels zijn vervangen voor HR ketels.
• De enkele beglazing is vervangen voor HR++ beglazing.
• Er is 3.000 m2 dakbedekking vervangen en extra isolatie aangebracht.
• Er zijn 468 zonnepanelen geplaatst op 3 verschillende daken.
• En als laatste is het hele buiten terrein opnieuw ingericht. Hierbij zijn de parkeervakken voorzien van waterdoorlatende grasbetontegels.

U bent van harte uitgenodigd!

Zaterdag 5 maart is de officiële opening van Cultuurhuis Bovendonk. Wethouder Toine Theunis en voorzitter van het bestuur van de stichting Cultuurhuis Bovendonk Geert van der Horst, spreken de aanwezigen toe en voeren samen een openingshandeling uit. De uitnodiging met het programma is als bijlage bijgevoegd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio