12.5 C
De Bilt
dinsdag, 24 mei 2022

D66 & PvdA Steenbergen roepen college op leiding bij vervoersbeleid te pakken

Steenbergen – De komende jaren dreigt er een groot probleem te ontstaan met het openbaar vervoer in onze gemeente. Veel kernen in de gemeente Steenbergen zullen op termijn hun openbaar vervoer verliezen of naar buiten de kern zien verhuizen als huidige provinciale plannen doorgaan. Een onwenselijke toekomst, aldus de fracties D66 en PvdA. Daarom komen zij de komende raadsvergadering (4 maart) met een voorstel.

Openbaar Vervoer buiten de kern geplaatst

In 2019 heeft wethouder Baartmans (GewoonLokaal!) bij de provincie Noord-Brabant ingestemd om het openbaar vervoer van Dinteloord buiten de kern te plaatsen. De raad van Steenbergen is toentertijd niet in de gelegenheid gesteld hier haar visie op te geven en werd pas achteraf geïnformeerd. Vanaf maart rijdt het streekvervoer niet meer in de kern Dinteloord.

Verdeling in Steenbergen onacceptabel

Tim Huisman, fractievoorzitter D66: ‘De leefbaarheid uit de kern Dinteloord holt achteruit omdat de bushalte is weggehaald uit de kern. Breng en houd de bus in de kern!’ De fracties vinden de verdediging van het college niet acceptabel. Het beleid mag dan worden ontworpen op provinciaal niveau, dat betekent niet dat gemeentebesturen bij de pakken neer moeten gaan zitten.

Motie terugpakken leiding regionaal vervoersbeleid

De fracties van D66 en PvdA hebben een motie geschreven waarbij het college wordt opgeroepen om met een plan van aanpak de leiding te pakken bij regionaal vervoersbeleid. Ook moet de samenwerking gezocht worden: de Steenbergse wethouder zou samen met regionale collega’s proactief moeten lobbyen voor goede openbaar vervoervoorzieningen in de kernen. Tevens wordt er opgedragen om de raad beter en actief te informeren en de inwoners te betrekken. Nadir Baali, fractievoorzitter PvdA: ‘Het college moet zich nú voorbereiden op de vervoersonderhandelingen van 2022, anders raken onze kernen steeds verder geïsoleerd.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio