24.3 C
De Bilt

De Groene Kamers:Nieuwe stap in ontwikkeling

De gemeenteraad van Roosendaal heeft donderdagavond ingestemd met de Gebiedsvisie De Groene Kamers. De gebiedsvisie richt zich op het gebied tussen de wijk Langdonk en de Kalverstraat. De visie maakt het mogelijk om deze locatie op een toekomstbestendige manier te ontwikkelen tot een fijne, duurzame buurt.

De Groene Kamers

De nieuwe woonbuurt biedt straks ruimte aan minimaal 30 woningen en 10 tinyhouses, verdeeld over drie hofjes. Met de woningen ontstaat een duurzame en sociale manier van wonen, waarbij de bewoners zich verbonden voelen met elkaar en met de omgeving. De raad sprak donderdagavond de wens uit om vooral kleinere duurzame woningen te realiseren op kleinere percelen en roept het college dan ook op om bij de ontwikkeling van ‘De Groene Kamers’ uitsluitend samen te werken met CPO-verenigingen.

Stadspark

Naast ruimte voor wonen, wordt ook een stadsparkszone aangelegd. Een groene loper tussen de bestaande bebouwing van de wijk Langdonk en de woonblokken. Hier is niet alleen ruimte voor natuur, maar ook een aantrekkelijke en ontspannen omgeving voor de huidige en toekomstige bewoners en bezoekers die hier verblijven. Mensen kunnen hier sporten, spelen, wandelen of gewoon genieten van de frisse lucht. De moestuin blijft bestaan in haar huidige vorm, maar het college is door de gemeenteraad wel gevraagd opnieuw in gesprek te gaan met het volkstuinencomplex om te kijken naar een mogelijke fase 2.

Verkeersveiligheid

Binnen de gebiedsvisie is ruimte opengelaten om de Willem Dreesweg, mogelijk in de toekomst, door te trekken in de richting van de Zundertseweg. De raad stemde donderdagavond in met een motie om eerst onderzoek te laten doen naar alternatieven voor een betere verbinding tussen Roosendaal-Oost (Dijken) en Roosendaal-Zuidwest (Tolberg). Uiterlijk in het tweede kwartaal van 2025 moet dit onderzoek afgerond zijn.

Verder proces

Nu de raad heeft ingestemd met de gebiedsvisie kunnen verder stappen ondernomen worden om het gebied te ontwikkelen. Zo moet er een GREX (grondexploitatie) geopend worden en worden er gesprekken georganiseerd met verschillende CPO’s om te bekijken hoe het gebied ontwikkeld kan worden. Mochten er geen bezwaren binnenkomen is de verwachting dat begin 2026 de eerste gronduitgifte kan plaatsvinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio