9.9 C
De Bilt

De Plusbus rijdt door in gemeente steenbergen

De Plusbus is een geliefd en gewaardeerd vervoermiddel in onze gemeente voor  ouderen en mensen die minder mobiel zijn. De Plusbus bestaat al meer dan 30 jaar en draait volledig op vrijwilligers. Tot eind dit jaar is de uitvoering van de Plusbus in handen van Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS).  Vanaf 1 januari 2019 wordt het stokje overgenomen door de kersverse Stichting Plusbus. Deze overgang vindt plaats achter de schermen. Voor mensen die gebruik maken van de Plusbus verandert er niets.

 Begin 2018 heeft de gemeenteraad besloten dat de bestaande drie welzijnsorganisaties hun krachten bundelen en per 1 januari 2019 worden ondergebracht bij één partij, namelijk bij WijZijn Traverse Groep. Enige uitzondering hierop is de Plusbus. Nu is er dus een Stichting PLUSBUS Steenbergen opgericht die zorgt dat de Plusbus door kan blijven rijden.

De Plusbus draait op vrijwilligers

De Plusbus is een vrijwilligersorganisatie met een groot draagvlak in de gemeente Steenbergen. Jaarlijks maken tussen de 150-200 ouderen gebruik van de Plusbus. De Plusbus biedt minder mobiele mensen de mogelijkheid om anderen te ontmoeten en aan activiteiten deel te nemen. Even boodschappen doen, naar de ouderensoos of op familiebezoek.  De behoefte aan passend vervoer zal gezien de demografische ontwikkelingen (vergrijzing) alleen maar toenemen in de komende jaren.

Populair alternatief voor deeltaxi en openbaar vervoer

De Plusbus is een laagdrempelige vervoersmogelijkheid voor ouderen of mensen met een beperking.  De bus brengt mensen van deur tot deur in alle kernen. Omdat de Plusbus alleen in de gemeente Steenbergen rijdt, zijn de wachttijden beperkt en zijn de chauffeurs goed bekend met de lokale (verkeers)situaties en gebruikers. De Plusbus wordt veel gebruikt en is voor mensen een populair alternatief voor de deeltaxi en het reguliere openbaar vervoer. De deeltaxi richt zich vooral op mensen met een WMO-indicatie en wordt veelal gebruikt voor ritten buiten de gemeentegrenzen zoals ziekenhuisbezoek. Openbaar vervoer is in de kernen van de gemeente slechts beperkt beschikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio