2.1 C
De Bilt

Donkere Dagen Offensief in Steenbergen

Buurtpreventieteams uit Steenbergen hebben samen met de politie en gemeente Steenbergen deelgenomen aan het Donkere Dagen Offensief. Tijdens deze preventieve actie wordt er samengewerkt om inwoners een veilig gevoel te geven, zeker nu het ’s avonds langer donker is. Er wordt in deze periode extra aandacht gegeven aan het voorkomen van inbraken, overvallen en vuurwerkoverlast

Donkere Dagen Offensief

Het Donkere Dagen Offensief vond plaats op woensdag 22 november. Burgemeester Ruud van den Belt opende het programma. “Tijdens het Donkere Dagen Offensief willen we inwoners een veilig en prettig gevoel geven. Het is zichtbaar dat veiligheid in de buurt is. En dat is in deze donkere tijd van het jaar belangrijk.”
Na een briefing vanuit de politie trokken de vele vrijwilligers van de buurtpreventieteams de wijken in.

Surveillance

Tijdens de surveillance hadden ze vooral aandacht voor inbraakpreventie, vuurwerkoverlast en overlastgevende jeugd. Ze werden hierbij ondersteund door de politie, burgemeester Van den Belt, AOV’ers (ambtenaren openbare orde en veiligheid) en wijk-boa’s (buitengewone opsporingsambtenaren). De politie heeft ook verkeers- en alcoholcontroles uitgevoerd.

ValOp–shop

Daarnaast reed de ValOp-Shop rond. Deze bus geeft aandacht aan verkeersveiligheid. Fietsers die goed zichtbaar zijn op de weg worden beloond met een kleinigheidje. En fietsers waarbij de verlichting niet goed werkt, worden direct geholpen met goede verlichting zodat iedereen veilig op de weg rijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio