15.7 C
De Bilt

Elektrische deelauto’s in Steenbergen en Dinteloord

Gemeente Steenbergen heeft samen met Provincie Noord-Brabant en OnzeAuto eind vorig jaar een online interessepeiling naar elektrische deelauto’s uitgevoerd. Uit de interessepeiling blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan een elektrische deelauto. Er zijn voldoende inschrijvingen om op twee locaties van start te gaan. De deelauto’s worden deze week al geplaatst in het centrum van Steenbergen en in Dinteloord.

Uitkomsten onderzoek elektrische deelauto’s

De komst van de elektrische deelauto’s komt voort uit de uitkomsten van de interessepeiling. De interessepeiling is ingevuld door 205 personen en liet zien dat 112 personen op termijn geïnteresseerd zijn in het autodelen met buurtgenoten. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de verwachte lagere kosten, de geleverde bijdrage aan het milieu en het creëren van meer ruimte op straat.

Van de geïnteresseerden willen 45 mensen het liefst zo snel mogelijk starten. Mensen die nog niet direct willen starten, willen bijvoorbeeld eerst hun eigen auto verkopen of eerst beter kijken hoe het werkt en ervaren hoe het is om auto’s te delen. Er zijn ook een aantal mensen die hebben aangegeven te willen helpen om autodelen in hun buurt van de grond te krijgen.

Steenbergen Centrum en Dinteloord

Op basis van de interessepeiling en de inwoners die zich daadwerkelijk hebben ingeschreven worden er deze week deelauto’s geplaatst in Steenbergen Centrum en Dinteloord. Bewoners die mee willen doen kunnen zich nog steeds inschrijven. Als het aantal inschrijvers groeit, worden er auto’s bijgeplaatst. Als een auto niet beschikbaar is, kunnen de deelnemers een van de andere auto’s in de gemeente gebruiken.

Steenbergen-Zuid

In Steenbergen-Zuid was ook veel belangstelling. Maar daar zijn nu nog onvoldoende mensen die zich hebben ingeschreven om te starten. Mensen in die wijk kunnen zich aansluiten bij Steenbergen Centrum of kunnen zich nog steeds inschrijven voor hun eigen wijk. Bij voldoende belangstelling worden ook daar deelauto’s geplaatst.

Meer informatie

De deelauto’s zijn van het type Renault Megane E-Tech met een actieradius van meer dan 350 km. Meer informatie over rijbundels, tarieven en hoe het werkt is te vinden op: https://www.onzeauto.com/samen/steenbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio