2.1 C
De Bilt

Enexis start met het vervangen van het elektriciteitsnet in Bergen op Zoom

Enexis gaat in de gemeente Bergen op Zoom gefaseerd aan de slag met het (deels) vervangen van het elektriciteitsnet. De werkzaamheden zijn bedoeld om de betrouwbaarheid en capaciteit van het elektriciteitsnetwerk te verbeteren om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende energiebehoefte van inwoners en ondernemers. Enexis start in oktober in Heimolen en verwacht de werkzaamheden hier in het 3e kwartaal van 2024 af te ronden.   

Met het vervangen van de kabels wordt de betrouwbaarheid verhoogd waarmee stroomstoringen of stroomtekorten in de toekomst verminderd worden. Bovendien kunnen de nieuwe kabels een grotere toevoer van elektriciteit aan. “De huidige kabels in de wijk zijn verouderd en hebben hun maximale capaciteit bereikt”,  aldus wethouder Verroen.

“Om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering betrouwbaar en veilig blijft, gaan we nieuwe kabels in de grond leggen. Het elektriciteitsnet moet namelijk verzwaard worden zodat we de levering van elektriciteit ook in de toekomst kunnen blijven garanderen. Door zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen voor elektrische auto’s is de druk op het net de afgelopen jaren flink toegenomen.’’

Planning Enexis voor Bergen op Zoom

Enexis start met het gebied Heimolen. In week 42 starten de werkzaamheden uit fase 1. In deze fase vinden de werkzaamheden plaats in (een deel van) het Zandven en de Huijbergsebaan. Enexis verwacht in week 13 van 2024 klaar te zijn met dit gebied. Van 1 april t/m 1 augustus 2024 gaat de uitvoerder met fase 2 in Heimolen (straat) aan de slag. Uiteindelijk worden in praktisch de hele gemeente de kabels vervangen. De overlast wordt zoveel als mogelijk beperkt, woningen blijven altijd bereikbaar.

Communicatie

Bewoners in Heimolen zijn door Enexis geinformeerd per brief en ook de bewonerscommissie is op de hoogte gebracht van de werkzaamheden. Zo gaat het ook in andere wijken waar het energiebedrijf aan de slag gaat. De laatste stand van zaken is te vinden op www.enexis.nl/actueel.

De gemeente en Enexis bedanken de inwoners en ondernemers voor hun begrip en medewerking tijdens dit belangrijke project om de energie-infrastructuur van onze gemeenschap te verbeteren en te moderniseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio