-0.5 C
De Bilt

Expositie ‘Water Landt’ te bezichtigen in gemeentehuis van Steenbergen

Water Landt gaat over de strijd met het water, over het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt.
De expositie is t/m 27 oktober 2023 te zien in het gemeentehuis Steenbergen, Buiten de Veste 1, 4652GA Steenbergen. De expositie is tijdens reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Over expositie Water Landt

‘Water Landt’ grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht ons geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? ‘Water Landt’ stelt nu dezelfde vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?

Filmpje expositie : https://waterpoortwerkt.nl/water-landt-reizende-expo/ 

water landt. Foto: Waterpoort

Over Waterpoort

‘Water Landt’ is een initiatief van Waterpoort. Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio