19 C
De Bilt

Kloppend Fijnaarts dorpshart dat uitnodigt als ontmoetingsplaats

Moerdijk – Het is zover, de aanbesteding om te komen tot een visie voor een vitaal centrum Fijnaart is afgerond en samen met de voorzitters van de ondernemersvereniging en dorpstafel van Fijnaart is de keuze gevallen op het advies- en ontwerpbureau KuiperCompagnons. We kunnen nu met inwoners, verenigingen, ondernemers en andere belangstellenden uit Fijnaart een plan maken voor een vitaal en levendig centrum in Fijnaart.

Vitale centra

Vanuit het programma ‘vitale centra’ investeert de gemeente in het geven van een impuls aan het centrum in Fijnaart dat uitnodigt als ontmoetingsplaats met een mix aan functies en activiteiten. Samen met KuiperCompagnons gaan we ophalen welke wensen en ideeën hierover leven bij onder andere inwoners, ondernemers en verenigingen in Fijnaart.

KuiperCompagnons stelt zich voor

“We hebben erg veel zin om ondernemers, bewoners, bezoekers en gemeente te gaan helpen bij het opstellen van de centrumvisie en we dragen graag ons steentje bij om het centrum tot een levendig, gezellig en goed lopend dorpshart te maken. De eerste stap is een goede centrumvisie”, vertelt programma-directeur gebiedstransformatie Martijn Niehof van KuiperCompagnons.

Centrumvisie

Het proces om met elkaar te komen tot een centrumvisie is daarom net zo belangrijk als de visie zelf. De komende tijd gaat KuiperCompagnons, rekening houdend met de richtlijnen van Covid-19, een intensieve gedachtewisseling in het dorp opstarten over de toekomst van het dorpscentrum. “We zouden graag zien dat zoveel mogelijk mensen mee komen denken en praten en vervolgens helpen wij om alle ideeën, wensen en uitdagingen zo goed mogelijk in beeld te brengen en op elkaar af te stemmen”, licht Martijn toe.

Sterk projectteam

Er is daarom een breed en goed ingespeeld projectteam samengesteld. Vanuit de gemeente zijn dat projectleider Mark Geerts, gebiedscoördinator Anja Schievink, stedenbouwkundige Eric Vinken en communicatieadviseur Marjolein Maarsen, vanuit KuiperCompagnons zijn dat Marjan van Capelle (landschap en openbare ruimte), Iris Bol en Martijn Niehof (stedenbouw) en vanuit TwynstraGudde is dat Jonathan van den Heuvel (organisatie en planeconomie).

Goed gesprek

Martijn: “Ons team is bekend in Fijnaart, maar wij zijn natuurlijk niet zo goed bekend met uw dorpshart als u dat bent. Daarom is het idee om dit proces te starten met een goed gesprek. Wij horen graag van iedereen die wil meedenken wat de ideeën, wensen en uitdagingen zijn en wat er allemaal speelt in Fijnaart. Pas daarna starten we om met elkaar plannen te gaan maken.”

Uitnodiging om mee te denken

Wilt u meedenken? “Dan nodigen we u via deze weg graag uit om u bij ons aan te melden om in gesprek te gaan over de toekomst van Fijnaart”, vertelt projectleider Mark Geerts van de gemeente. Mark: “De komende periode worden er door KuiperCompagnons verschillende interviews en digitale keukentafelgesprekken gepland. Fysiek als daar enigszins de mogelijkheid voor is, maar als dat veiliger is ook digitaal of gewoon via de telefoon.”

Aanmelden voor de interviews en digitale keukentafelgesprekken kan door te mailen naar centrumontwikkelingfijnaart@moerdijk.nl. Als u vragen heeft dan kunt u ook bellen naar projectleider Mark Geerts van de gemeente Moerdijk via 14 0168.

Sfeer proeven

Daarnaast start KuiperCompagnons op donderdag 29 oktober met een hele dag in Fijnaart, om de sfeer te proeven en op veilige afstand gesprekken aan te knopen. “We zijn op deze dag op een aantal centrale plekken te vinden, hopelijk kunnen we dan even een praatje maken en elkaar beter leren kennen”, licht Martijn van KuiperCompagnons toe.

Kloppend dorpshart Fijnaart

“De centrumvisie Fijnaart bestaat niet alleen uit verleidelijk gezamenlijke droombeelden van hoe het dorpshart in Fijnaart er uit zou moeten zien, maar ook hoe we dat met elkaar kunnen bereiken en hier samen in gaan geloven. Zodat de visie ook gaat leiden tot mooie, nieuwe gezamenlijke investeringen, ontwikkelingen en acties met een nieuw elan. Laten we er de komende tijd samen enthousiast de schouders er onder zetten in het ontwikkelen van een levendig, aantrekkelijk en kloppend dorpshart voor en door Fijnaart. Een centrum waar mensen elkaar ontmoeten en waar voor iedereen iets te beleven valt en dat aan het einde van de rit enthousiast wordt omarmd door bewoners, ondernemers, bezoekers en gemeente”, licht wethouder Danny Dingemans toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio