11.8 C
De Bilt
zaterdag, 21 mei 2022

Foto-expositie voor Jubileumjaar 2022 geopend

Steenbergen ‘Vereeuwig de gemeente’. Dat was de opdracht voor de foto-expositie die het afgelopen weekend werd geopend door wethouder Baartmans in ’t Cromwiel. De tentoonstelling is een van de vele activiteiten die worden gehouden in aanloop naar het jubileumjaar 2022.  Steenbergen viert dan dat het 750 jaar bestaat en 25 jaar één gemeente is.

Wethouder erfgoed Wilma Baartmans opende zaterdag (20 november) met veel plezier de foto-expo met 24 foto’s uit de hele gemeente Steenbergen. “Ik ben getroffen door de kwaliteit van de foto’s. Alle kernen staan erop en samen geven ze een prachtig beeld van onze gemeente. Het is eigenlijk pure reclame, een marketingbureau had het niet beter kunnen verzinnen.”
De foto’s zijn gemaakt door fotoclub Steenbergen en fotoclub Brabantse Wal. Ze laten naast de mooiste plekjes ook gebeurtenissen uit de geschiedenis zien. De leden van de fotoclubs kregen daarbij hulp van creatieve inwoners die gevraagd waren foto’s in te sturen waarmee ze hun gemeente vereeuwigden. . 

Teveel mooie plekken

Tijdens de opening van de foto-expo vertelden beide fotoclubs over hun beelden. Het werd al snel duidelijk dat het soms moeilijk kiezen was voor de definitieve beelden. Er zijn teveel mooie plekken om te laten zien voor één expositie.
Wilma Baartmans, wethouder erfgoed, was aanwezig om de expositie officieel te openen.

Foto-expositie-02 Foto gemeente Steenbergen

De opening werd afgesloten met de prijsuitreiking van de fotowedstrijd waarvoor de inwoners een foto hadden konden insturen. Naast een eervolle plek in de expositie, gingen zij naar huis met een mooie prijs. Roel van Looijen ging er vandoor met de eerste prijs, Thomas Weezenbeek was de andere prijswinnaar.

Bezoek de expositie

De komende twee maanden is de foto-expo te zien in ’t Cromwiel in Steenbergen. Daarna reist deze door naar een andere kern. Het komende jaar is de expositie in elke kern te zien.
Houd www.steenbergen2022.nl in de gaten voor de nieuwe locatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio