17.4 C
De Bilt

Free Your Mind festival Koningsdag: zero tolerance drugsbezit

Op Koningsdag landt Festival Free Your Mind in Bosschenhoofd op Breda International Airport. Er worden zo’n 27.000 bezoekers verwacht. Burgemeester Bernd Roks: “Iedereen is van harte welkom in onze gemeente om op Koningsdag een feestje te komen vieren. Maar laten we ervoor zorgen dat het voor iedereen een feestje is, ook voor omwonenden. Dat betekent dan ook dat we scherp controleren op drugsbezit. Want met pillen en poeder, kun je direct terug naar je moeder! Oftewel, wordt er drugs bij je gevonden dan mag je het festivalterrein niet op en kun je terug naar huis. Bezoekers zijn hier vooraf over geïnformeerd door de organisator. Maar laten we er vooral vanuit gaan dat het een mooi feest wordt”.

Zero tolerance op drugsbezit bij festival

De politie zorgt buiten het terrein voor de veiligheid en de openbare orde. Hier kunnen bezoekers die drugs bij zich hebben worden aangehouden en bekeurd. Hebben bezoekers een grote hoeveelheid drugs (handelshoeveelheid) bij zich, dan worden zij overgebracht naar het politiebureau.

Free Your Mind Festival
Free Your Mind Festival – Beeld: gemeente Halderberge

Verkeer en parkeren

Een deel van Bosschenhoofd wordt 27 april afgesloten voor verkeer. Hiervoor worden verkeersregelaars ingezet. Inwoners mogen er natuurlijk wel in, zij worden hierover geïnformeerd door de organisatie. Bezoekers van het festival kunnen parkeren bij Rucphenseweg in Rucphen. Het terrein is bereikbaar via  de afslagen Zegge en St. Willebrord. Veel bezoekers komen met de trein of worden door partybussen afgezet. Naar verwachting komen ook veel bezoekers op de fiets.

Communicatie omwonenden

Omwonenden zijn vooraf door de organisatie van het festival geïnformeerd. Hier staat in wat zij kunnen verwachten en waar zij terecht kunnen als er sprake is van overlast. Vanaf 24 april is daar een speciaal telefoonnummer voor beschikbaar: 06-12386872.

Geluid

De gemeente Halderberge is tijdens het event aanwezig om toezicht te houden en om geluid te meten. Zo wordt er gemonitord of het geluid de normen niet overschrijdt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio