11.6 C
De Bilt

Gemeente en ValOpShop belonen fietsers met goede verlichting in Roosendaal

Wethouder Sanneke Vermeulen heeft woensdagochtend een bezoek gebracht aan het Jan Tinbergen College om samen met de ValOpShop jonge fietsers te wijzen op het belang van zichtbaarheid in het verkeer. Leerlingen van de middelbare scholen fietsen inmiddels weer in het donker naar school. Het is dan ook erg belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn in het verkeer door middel van goede fietsverlichting. Toch zijn er nog steeds veel inwoners, waaronder ook jongeren, die géén of onvoldoende licht hebben op hun fiets. De kans op ongelukken wordt daarmee alleen maar groter. Hoogste tijd dus voor extra aandacht gedurende de komende donkere maanden. Niet met een tik op de vingers, maar met de duim omhoog.

Duim omhoog

Gedurende twee dagen staat de ValOpShop in Roosendaal om inwoners aan te spreken. “Met de ValOpShop belonen we goed gedrag. We vragen fietsers even te stoppen. Hebben ze het licht aan? Dan mogen ze in de ValOpShop gratis iets leuks uitzoeken. Een fluoriserend hesje, een lampje, reflector, een lichtgevend ventiel. Hebben ze geen licht? Ook dan hebben we iets. Maar het belangrijkste is dat we met de fietsers in gesprek gaan en ze zelf laten nadenken over hun gedrag”, legt wethouder Sanneke Vermeulen uit. “Als we met deze actie al één ongeluk kunnen voorkomen, dan is de actie voor ons geslaagd.”

Feestje

Otto van de Sanden legt namens de ValOpShop uit: “Licht aan in het donker; daar kun je niet genoeg op hameren. Daarom is het goed dat er allerlei acties zijn om zichtbaarheid te promoten. Wij doen het alleen net anders. Geen belerend vingertje of een tik op de vingers maar juist een beloning. Het moet een feestje zijn. En niet alleen voor fietsers, maar ook voor voetgangers. Zij moeten ook zorgen dat ze goed zichtbaar zijn. Zeker met donkere kleding.”

ValOpShop

De ValOpShop komt twee keer naar Roosendaal. Op 16 november van 07.45 uur tot 09.00 uur bij het Jan Tinbergen College en daarna nog tot 10.45 uur bij de PLUS supermarkt op het Dijkcentrum. Op 23 november staat de ValOpShop van 16.30 uur tot 19.30 uur op het Stationsplein.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio