12.8 C
De Bilt

Gemeente haalt uit voorzorg beelden weg uit de openbare ruimte

Medewerkers van de buitendienst van de gemeente Bergen op zoom hebben woensdagochtend in wijk Oost twee beelden weggehaald. Dat is gebeurd uit voorzorg. Bij de gemeente waren signalen binnengekomen over een mogelijke aanstaande ontvreemding van de beelden. Omwonenden hadden gezien dat er ‘speciale aandacht’ was voor de beelden. Ook waren er al sporen zichtbaar die erop zouden duiden dat de beelden mogelijk ontvreemd zouden worden.

De gemeente Bergen op zoom heeft er daarom voor gekozen om het beeld ‘Spelende kinderen’ aan de Gagelboslaan en ‘Jongen met vlieger’ aan het Piusplein tijdelijk elders onder te brengen. Daar wordt bekeken of het mogelijk is om ze beter te beveiligen tegen snel als diefstal. Uiteraard is het wel de bedoeling om ze zo snel mogelijk weer terug in de openbare ruimte te kijken.

Verontwaardiging groot over gestolen beelden

Wethouder Letty Demmers (Cultuur) zei woensdagochtend ‘bijzonder verontwaardigd te zijn’ over het feit dat het kennelijk nodig is om beelden op deze manier te beschermen. “Kunst hoort in de openbare ruimte en inwoners, maar ook mensen van buiten, beleven daar plezier aan. Dan is het ongelooflijk jammer dat onverlaten voor een paar honderd euro dat plezier voor heel veel anderen verpesten”.  

Bergen op Zoom heeft in het verleden al vaker te maken gehad met diefstal van bronzen kunstwerken. Zo werd vorig jaar het bronzen beeld ‘De Beer’ ontvreemd aan het Zonneplein. Ook werden enkele jaren terug een aantal bronzen geitjes ontvreemd bij het beeld ‘Geiten’ aan de Boulevard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio