13.1 C
De Bilt

Roosendaalse kermis krijgt vervolggesprek over inrichting

Roosendaal – Loco-burgemeester Klaar Koenraad sprak maandagochtend 23 augustus, na eerder overleg met kermisexploitanten en horeca, met een afvaardiging van de horecaondernemers van de Roosendaalse Markt, om tot mogelijke oplossingen te komen rond de inrichting van de Markt tijdens de Roosendaalse kermis. In het gesprek van afgelopen donderdag deed de gemeente het aanbod om haar medewerking te verlenen aan een groot terras op het parkeerterrein naast het Emile van Loonpark.

Mogelijkheid voor terrassen

Ook de mogelijkheid om eventueel terrassen in Dr. Brabersstraat te creëren werd besproken. Verder deed Klaar Koenraad de uitnodiging om met andere ideeën te komen voor het vervolggesprek, dat vanmorgen plaatsvond. De horecaondernemers gaven vanochtend aan dat deze opties naar hun mening geen passende oplossing bieden. Aanstaande woensdag vindt er een tweede vervolggesprek plaats, waarbij opnieuw naar mogelijkheden wordt gekeken.

Kermisexploitanten

Hoewel de exploitanten niet bij het gesprek aanwezig waren, deden zij een handreiking: een compacte snelle op- en afbouw van de kermis. Het opbouwen van de attracties op de Markt begint iets later, namelijk woensdagochtend 1 september om 12.00 uur. Op die manier kunnen de terrassen tot woensdagochtend blijven staan. Het afbreken van de attracties op de Markt wordt versneld. Dit wordt gedaan in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 september, tot uiterlijk 06.00 uur. Op die manier kunnen de terrassen die bewuste vrijdagochtend weer worden opgebouwd, zodat ze het gehele weekend weer compleet gebruikt kunnen worden.

Eerder op- en afbouwen

Loco-burgemeester Klaar Koenraad zegt in een reactie: “Onze traditionele kermis hoort vanuit historisch oogpunt gezien thuis op de Markt, het kloppende hart van onze binnenstad. Dat is en was zo afgesproken met zowel de exploitanten als de horecaondernemers. We proberen samen tot zo goed mogelijke en afgewogen oplossingen te komen. Met elkaar praten leidt tot wederzijds begrip en er ontstaan nieuwe ideeën. Ik ben blij met het aanbod van de exploitanten om extra vaart te maken met het opbouwen en afbreken van de attracties. Dit geeft extra ruimte aan de terrassen van de horeca. Komende woensdag spreken we elkaar opnieuw over eventuele andere en nieuwe mogelijkheden.”

Weekmarkt

De maandagmarkt van 6 september op de Nieuwe Markt is vanwege de kermis eenmalig afgelast.

Met de marktkooplieden wordt momenteel besproken of er eventueel voldoende animo bestaat voor een mogelijk alternatieve locatie.

Openingstijden

De Roosendaalse kermis start vrijdag 3 september om 16.00 uur. De kermis is dagelijks geopend vanaf 13.00 uur en sluit in het weekend om 24.00 uur en door-de-week om 23.30 uur. De kermis duurt tot donderdagavond 9 september 23.30 uur. Op de website www.kermisinroosendaal.nl komt een speciale druktemeter in Roosendaal. Deze druktemeter kan groen, geel, oranje of rood kleuren en geeft op die manier de drukte aan op de verschillende pleinen. Het is dus verstandig om voorafgaand en tijdens het bezoek aan de kermis om de drukte in de gaten te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio