5.2 C
De Bilt

Halderberge start met digitaal aanvragen van rijbewijzen

Vanaf maandag 3 oktober 2022 kunnen inwoners van de gemeente Halderberge hun rijbewijs online verlengen. Ook kan een categorie-uitbreiding online aangevraagd worden. Het rijbewijs kan dan na twee werkdagen opgehaald worden aan de snelbalie van het gemeentehuis in plaats van vijf werkdagen. Voor het aanvragen van een eerste rijbewijs is nog wel een afspraak op het gemeentehuis nodig.

Dienstverlening Halderberge

Sharona Malfait, wethouder dienstverlening gemeente Halderberge: “Mensen zijn gewend om veel online te regelen: boodschappen bezorgen, online bankieren, noem het maar op. Daarom is het voor de gemeente ook logisch om ook te bekijken hoe we onze dienstverlening zo makkelijk mogelijk kunnen inrichten en online als dat kan. Het online aanvragen van een rijbewijs is daar een prachtig voorbeeld van.“

Bernd Roks, burgemeester gemeente Halderberge: “Het online aanvragen van een rijbewijs heeft nog een voordeel: het ligt na twee werkdagen al klaar om op gehaald te worden in plaats van vijf werkdagen. Heel fijn dat we dit mogelijk kunnen maken voor onze inwoners. En komt u liever nog naar het gemeentehuis om het aan te vragen? Dat kan natuurlijk ook. U kunt ook nog steeds een afspraak hiervoor maken.”

Hoe werkt het?

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen is een pasfoto nodig die is gemaakt bij de fotocabine in het gemeentehuis of bij de erkende fotograaf. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op www.rdw.nl/locatiewijzer.

De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunnen inwoners met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Voor het inloggen bij de online aanvraag is wel een DigiD-app nodig met verhoogd beveiligingsniveau door eenmalige controle van het identiteitsbewijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio