16.7 C
De Bilt

Gemeente Halderberge en Stichting Dorpshuizen behalen mooi resultaat na constructief overleg

Eind april heeft constructief overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Halderberge en Stichting Dorpshuizen. Aanleiding hiervoor was onder andere exploitatie en beheer van het (nieuwe) dorpshuis Hoeven en een doorgevoerde statutenwijziging.

Partijen zijn overeengekomen dat de gemeente niet langer bezwaar maakt tegen de doorgevoerde wijziging van statuten en op haar beurt zal de stichting bekostiging van een deel van de benodigde nieuwe inventaris van het nieuw te realiseren Hoevense dorpshuis voor haar rekening nemen. Ook is overeengekomen dat de gemeente achterstallige subsidie uitbetaalt aan de stichting.

Stichting Dorpshuizen

De stichting verkoopt grond die nog in haar bezit is aan de gemeente. Met deze grond, op de locatie Lindenlommer, wordt straks woningbouw gerealiseerd in het hart van Hoeven.

De gemeente Halderberge heeft haar waardering uitgesproken voor de inzet van het bestuur van de Stichting Dorpshuizen over afgelopen decennia en is erg content met de gift van de stichting richting uitbater van het nieuwe dorpshuis Hoeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio