2.4 C
De Bilt

Halderberge sponsort evenementen vanaf 250 bezoekers

Voor wie in 2021 of 2022 een toeristisch of recreatief evenement organiseert is er een sponsorregeling. Een stimulans voor lokale organisaties die Halderberge in de regio positief op de kaart zetten. Op 15 juli jl. nam de gemeenteraad een breed gedragen motie aan over de 2-jarige sponsorregeling.

Halderberge

Per jaar is € 5.000 beschikbaar. In de najaarsnota vraagt het college voor 2022 nog eens extra
€ 5.000. Thomas Melisse, wethouder Economische zaken en Vrijetijdseconomie: “Na corona is het tijd dat Halderberge weer bruist en mensen aantrekt. We verwachten dat er dit najaar weer meer mogelijk is. Daarom is er tijdelijk dit financieel steuntje in de rug voor organisatoren van evenementen voor minimaal 250 bezoekers: inwoners, recreanten en bezoekers. Dit past ook bij onze concept Economische Visie 2021-2025. Daarin krijgt toerisme een meer belangrijke rol in het economisch beleid.”

Hoeven Live is het eerste evenement dat gebruik maakt van de regeling. Alex Oonincx: “Hoeven Live is al jarenlang het evenement in de gemeente Halderberge waar de hele omgeving samenkomt om van lokaal muzikaal talent te genieten. We zijn erg blij dat het festival op zaterdagavond 18 september binnen de huidige coronamaatregelen doorgang kan gaan vinden. De extra bijdrage van de gemeente kunnen we erg goed gebruiken om een deel van de onvoorziene pandemiekosten te kunnen dekken, zoals o.a. het organiseren van kaartverkoop en Testen voor Toegang. We zien er naar uit om er een mooie culturele en feestelijke avond van te gaan maken.”

Voorwaarden en aanvragen


In de Sponsorregeling 2021-2022 staan de voorwaarden waaraan organisatoren moeten voldoen. Bijvoorbeeld uitstekende lokale en regionale promotie, vergunningseisen, minimaal 250 bezoekers en data tussen 1 september 2021 en 31 juli 2022. Het is geen donatie of subsidie, maar een tijdelijke regeling voor extra financiële ondersteuning. Afhankelijk van het aantal aanvragen krijgen organisaties maximaal € 1.000 per evenement. Organiseert u een klein evenement in uw buurt of wijk? Dan krijgt u misschien een subsidie van maximaal € 300. Het aanvraagformulier voor sponsoring en de regeling voor kleine evenementen staan op www.halderberge.nl/ondernemen-halderberge

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio