21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Het Jubileumboek 750 jaar Steenbergen is klaar en ligt binnenkort in de winkel

Steenbergen 750 pagina’s met 750 jaar geschiedenis. Dat is het Jubileumboek 750 jaar Steenbergen. Met trots presenteerde de uitgever het boek op vrijdag 17 december in ‘t Cromwiel in Steenbergen. Wethouder Wilma Baartmans ontving het eerste exemplaar. Het boek is vanaf volgende week verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen.

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander schrijft mee

Als schrijver van het voorwoord heeft ook de koning een plek in het boek. Met mooie woorden spreekt hij als ‘Heer van Steenbergen’ de lezer toe over de bijzondere band tussen Steenbergen en het Huis van Nassau. Deze band bestaat al ruim vijf eeuwen en heeft geleid tot dit bijzondere voorwoord in het jubileumboek.

Vereeuwigd in één boek

Na het voorwoord volgen hoofdstukken vol met rijk geïllustreerde verhalen over bijzondere gebeurtenissen, iconen, inwoners en speciale gebeurtenissen uit de veelomvattende historie van De Heen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en de Welberg. Van de “Oude Keur” waar het in 1272 allemaal mee begon, de zoutwinning, het vestingverleden, het kerkelijk leven en de landbouwgeschiedenis. Daarnaast is er ruimschoots aandacht voor de mensen die, op de meest uiteenlopende manieren, daadwerkelijk geschiedenis hebben geschreven en onze gemeente hebben gemaakt tot wat het nu is. Dit alles levert een indrukwekkend beeld op van alles wat er in onze kernen, door de eeuwen heen, allemaal is gebeurd. Er is samen geschiedenis gemaakt! Onze rijke historie is verenigd en vereeuwigd in dit jubileumboek.

De presentatie van het Jubileumboek

Het vuistdikke boek van ruim 5 kilo werd op vrijdag 17 december officieel gepresenteerd. In ‘t Cromwiel kwamen auteurs en direct betrokkenen bijeen om het boek voor de eerste keer in te zien en te luisteren naar verschillende verhalen uit het boek, verteld door Willem Jongeneelen en Frans van Eekelen.
Wilma Baartmans, wethouder erfgoed, nam het eerste exemplaar in ontvangst van de uitgever: “Ik ben echt supertrots op dit boek. Wat een prestatie om dit te maken. Ik ben alle auteurs en iedereen die hier een steentje aan bij heeft gedragen enorm dankbaar. Jullie hebben een prachtig boek gemaakt waar vele inwoners van onze gemeente, maar ook zeker daarbuiten, vele jaren van gaan genieten.”

Verkrijgbaar voor iedereen

De boekpresentatie wordt zondag 19 december uitgezonden op de SLOS om 13.00 uur. Daarna wordt het elk hele uur herhaald tot middernacht.
Het boek is vanaf volgende week verkrijgbaar bij Boekhandel Vermeulen of te bestellen via www.steenbergen2022.nl. Het boek kost € 79,00.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio