5 C
De Bilt

Ineke Vonk-Schenkel nieuwe griffier gemeente Moerdijk

De gemeenteraad heeft in de eerste raadsvergadering na het zomerreces, op donderdag 8 september, mevrouw Ineke Vonk-Schenkel benoemd als de nieuwe griffier. Zij volgt Ariëtte Goslings op, die eind juli ontslag nam vanwege haar nieuwe baan als kwartiermaker/ beoogd griffier in de nieuw te vormen gemeente Voorne aan Zee.

Ineke Vonk-Schenkel

Ineke Vonk-Schenkel woont in Zevenbergen en is sinds 2005 werkzaam op de griffie van de gemeente Moerdijk. Zij zet nu de volgende stap in haar loopbaan, als griffier. De benoeming vond plaats na een in- en externe sollicitatieprocedure. De voordracht aan de raad gebeurde door de werkgeverscommissie, een vertegenwoordiging van raadsleden, en burgemeester Moerkerke. Zij kregen hierbij advies van de griffie en de gemeentesecretaris. Alle betrokkenen waren unaniem in hun keuze.

Ineke Vonk-Schenkel nieuwe griffier
Ineke Vonk-Schenkel nieuwe griffier – Foto: gemeente Moerdijk

Functie griffier

De griffier geeft ondersteuning aan de raad en de commissies. De griffier is bij alle raadsvergaderingen aanwezig om het verloop ervan te stroomlijnen en de griffier ondertekent alle officiële stukken van de raad. Daarnaast stuurt deze het team van de griffie aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio