14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Tijdens eerste Infoboerderij in Roosendaal staat dierenwelzijn centraal

Op maandag 10 april vindt van 11.00 tot 18.00 uur de allereerste Infoboerderij plaats in het Emile van Loonpark in Roosendaal. De kraamhouders op deze bijzondere markt zijn allemaal expert op het gebied van dierenwelzijn. Zij vertellen die dag over alles wat daarbij komt kijken, van gezondheid tot verzorging en van revalidatie tot opvang.

Ambities op het gebied van dierenwelzijn

Gemeente Roosendaal wil ervoor zorgen dat alle dieren binnen de gemeentegrenzen gezond zijn en een goed leven hebben. Dit geldt zowel voor dieren met een eigenaar, als voor dieren die in het wild voorkomen. De ambitie luidt dan ook: bijdragen aan het behouden en, waar noodzakelijk, verbeteren van het welzijn van zowel gehouden dieren als in het wild levende dieren binnen de gemeentegrenzen van Roosendaal.

Bewustwording op het gebied van dierenwelzijn

Om dit te realiseren werken we samen met partners die experts zijn op het gebied van dierenwelzijn. Van een Dierenambulance tot de Egelopvang en van dierenartsen tot de dierenpolitie. Daarnaast zijn we voor een groot deel afhankelijk van onze inwoners. De gemeente Roosendaal start daarom dit jaar met een bewustwordingscampagne. Want alleen wanneer inwoners weten wat dierenwelzijn inhoudt en hoe zij hieraan een positieve bijdrage kunnen leveren, kunnen we samen het verschil maken.

Wethouder Klaar Koenraad over Infoboerderij

‘De Infoboerderij vormt het startpunt van onze bewustwordingscampagne om het dierenwelzijn in de gemeente Roosendaal te verbeteren. Deze markt gaan we jaarlijks organiseren om onze inwoners voorlichting te geven én om onze stakeholders bij elkaar te brengen. Daarnaast zorgen we dat de basis op orde is. Zo hebben we onder andere een nieuwe regeling rondom de niet-commerciële dierenopvang en gaan we in samenwerking met de Dierenbescherming het TNRC-programma voor zwerfkatten opstarten.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio