5.3 C
De Bilt

Informatiebord De Jaarring is onthuld bij Levensbos

Tijdens de plantdag in Levensbos De Jaarring op vrijdag 9 december onthulde wethouder Remery een informatiebord. Met deze onthulling is het bos officieel geopend. Het Levensbos is een plek om het leven te vieren, stil te staan bij bijzondere gebeurtenissen en herinneringen op te halen uit het verleden.
Na de onthulling werden de eerste bomen in besloten kring geplant.

In 2019 is het idee geboren om een Levensbos (De Jaarring) aan te leggen in de gemeente Steenbergen. Na een zoektocht voor een geschikte locatie is de Krommeweg gekozen als geschikte locatie.

Levensbos De Jaarring

Het levensbos is er voor en door inwoners van de gemeente Steenbergen om een bijzonder moment te vieren of te herdenken. Een Levensboom in het Levensbos is bedoeld om iets te vieren, zoals een huwelijk, een geboorte of een jubileum. Een Levensboom kan ook symbool staan voor een andere gebeurtenis. Daarnaast vervult het bos een belangrijke functie in het verrijken van de biodiversiteit.\

Eerste bomen zijn geplant

Kort na de onthulling van het bord werden de eerste bomen in besloten kring geplant. Twee keer per jaar, tussen november en maart, worden nieuwe bomen aangeplant in het Levensbos. Inwoners kunnen hierbij kiezen uit zes verschillende soorten.

Wethouder Remery: “Mooi om deze plek samen met de inwoners te creëren tot een plek waar we stil kunnen staan bij bijzondere herinneringen en gebeurtenissen. Daarnaast is het ook een mooi stukje natuur om te wandelen of even tot rust te komen. De komende tijd werken we verder aan de inrichting van het Levensbos en Petersbos. Denk hierbij aan bankjes die gemaakt zijn van hout dat is vrijgekomen uit het Petersbos.”

Meer informatie

Inwoners die interesse hebben in een boom in Levensbos De Jaarring, kunnen via  www.gemeente-steenbergen.nl/levensbos alle informatie vinden. Er staat hoe een levensboom aan te vragen is, extra informatie over de aanleg van het bos, de prijzen en de regels die in het bos van toepassing zijn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio