2.4 C
De Bilt

Nieuw: Informatieborden Zuiderwaterlinie in de vesting

Sinds deze week zijn er 5 informatieborden te vinden in het centrum van Steenbergen. Steenbergen is van oudsher een vestingstad. Met verschillende initiatieven, ontwikkelingen en activiteiten wordt de vesting steeds beter zichtbaar. De borden vertellen meer over de vesting, de locatie van het bord en de Zuiderwaterlinie.

De borden zijn te vinden aan de Zuidwal, Middenwal en Ravelijn Noord (noordelijke punt van de vesting), op de Markt en de Enveloppe (vlakbij het gemeentehuis, tussen de twee bruggen).

Informatieborden

Om de Zuiderwaterlinie nog beter op de kaart te zetten, is een aantal toeristische informatieborden ontwikkeld. Deze worden in alle vestingsteden op de linie geplaatst. Deze week was het aan de beurt aan Steenbergen. Door het plaatsen van de informatieborden vinden inwoners en bezoekers ook buiten in het veld informatie over de Zuiderwaterlinie.

Wethouder Remery is blij met de komst: “Steenbergen kent een rijk vestingverleden en dat wordt steeds meer zichtbaar. Met de komst van deze informatieborden vertellen we inwoners, bezoekers, fietsers en wandelaars meer over ons verleden, de Zuiderwaterlinie en het verhaal van deze bijzondere verdedigingslinie. Door op meer historische locaties borden te zetten, verbinden wij deze locaties, verleiden we de lezers om meer locaties te bezoeken en daardoor meer van Steenbergen te ontdekken.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio