14.7 C
De Bilt

Inloopspreekuur consultatiebureau in nieuwe dorpshuis Hoeven

In Halderberge is een consultatiebureau gevestigd in Oudenbosch, Hoeven en Oud Gastel. In Hoeven kunnen ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar nu terecht op het consultatiebureau aan het Constantijn Huygensplein. Hier kunnen zij terecht voor geplande afspraken en voor een inloopspreekuur. De huidige locatie is verouderd en daarom is de GGD op zoek naar nieuwe huisvesting. Hierbij is onderzocht of het bureau naar het nieuwe multifunctionele dorpshuis in de St. Jan de Doperkerk kan verhuizen dat volgend jaar in gebruik wordt genomen.

Inloopspreekuur in Hoeven, vaste contactmomenten in Oudenbosch

Zowel de gemeente als GGD hechten waarde aan de zichtbaarheid en nabijheid van de GGD in  Hoeven. Daarom blijft het inloopspreekuur in Hoeven bestaan. Het inloopspreekuur verhuist volgend jaar naar het nieuwe multifunctionele dorpshuis in Hoeven. Afspraken voor vaste contactmomenten voor ouders van kinderen van 0 tot 4 jaar worden in 2025 verplaatst naar het bestaande bureau in Oudenbosch. De GGD heeft aangegeven dat er maatwerk wordt geleverd voor gezinnen die geen mogelijkheid hebben om naar Oudenbosch te gaan.

Kwaliteitseisen consultatiebureau

De GGD ziet op dit moment knelpunten tussen de uitvoerbaarheid van het ebureau en de beschikbare ruimte in het nieuwe multifunctionele dorpshuis. Een consultatiebureau moet wettelijk voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. De juiste zorg moet geleverd kunnen worden maar hierbij is ook de privacy van ouders en kinderen belangrijk. Het nieuwe dorpshuis gaat gebruikt worden door meerdere organisaties waardoor het niet mogelijk is om vaste ruimtes in te richten die voldoen aan de kwaliteitseisen die de GGD stelt aan een consultatiebureau.

Mochten er in de toekomst mogelijkheden zijn voor gezamenlijke huisvesting met jeugd- of medische partners, dan wordt opnieuw bekeken of een volledig consultatiebureau in Hoeven terug kan komen.

Communicatie

Zodra bekend is wanneer de verhuizing plaatsvindt, zal de GGD ouders in Hoeven hierover informeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio