8.6 C
De Bilt

Inzamelen GFT+E afval binnenkort in Roosendaal ook mogelijk voor 5500 hoogbouwadressen

De eerste bewoners van hoogbouwlocaties in Roosendaal kunnen vanaf dit najaar groente-, fruit-, tuinafval en etensresten (GFT+E) apart weggooien. Voorheen konden deze inwoners GFT+E afval alleen bij het restafval kwijt. Hier komt nu verandering in doordat er een aantal van de restafvalcontainers bij hoogbouw worden omgebouwd tot GFT+E container. Daarnaast worden er ook op een aantal plaatsen nieuwe GFT+E containers geplaatst.

Planning Roosendaal

In totaal worden op 12 plaatsen in Roosendaal containers omgebouwd. Vanmiddag nam wethouder Klaar Koenraad de GFT+E container, duidelijk te herkennen aan de groene zuil, in gebruik in het Emile van Loonpark. Volgende week worden de laatste containers omgezet. In een volgende fase worden nieuwe locaties voor GFT+E containers geïnventariseerd. Hier worden restafvalcontainers niet omgebouwd, maar nieuwe GFT+E containers geplaatst.

Voordelen scheiden GFT+E afval

Wethouder Klaar Koenraad is blij dat de eerste hoogbouwlocaties zijn voorzien van een GFT+E container: ‘Het scheiden van afval is belangrijk, want van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Dit heeft niet alleen financiële voordelen voor de inwoner zelf, doordat zij hierdoor minder vaak restafval aanbieden. Het is ook goed voor het milieu. Om een voorbeeld te geven, op dit moment bestaat in Nederland gemiddeld het restafval voor bijna 30% uit GFT+E afval. Dat is zonde!”

Samen aan de Bak On Tour Bus

Inwoners van de betreffende hoogbouwlocaties zijn per brief geïnformeerd over de verandering. Saver is de afgelopen periode langs diverse hoogbouwlocaties geweest, met de ‘Samen aan de Bak On Tour Bus’. Zij hebben inwoners geïnformeerd over de nieuwe inzamelmethode en het uitreiken van GFT+E bakjes voor op het aanrecht. Daarnaast kan men ook altijd contact kan opnemen met de Servicelijn van Saver via: 0165 59 77 77.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio