9.9 C
De Bilt

Jaarwisseling in Steenbergen positief verlopen

De jaarwisseling is in de gemeente Steenbergen over het algemeen aangenaam en rustig verlopen. De voorzorgmaatregelen die de afgelopen tijd werden getroffen hebben een positief effect gehad, constateert burgemeester Ruud van den Belt, met dank aan iedereen die van Oud&Nieuw vooral een mooi feest heeft gemaakt.

De burgemeester kijkt met een tevreden gevoel terug op de jaarwisseling. In de aanloop er naartoe, kwamen er al wel diverse meldingen van vuurwerkoverlast binnen uit alle kernen. Vooral in Dinteloord en Steenbergen-Zuid knalde het soms flink. ,,Dat heeft absoluut onze aandacht voor de komende jaren, want het geeft velen geen prettig gevoel”. Waar mogelijk werden veroorzakers van vuurwerkoverlast door toezichthouders en handhavers aangesproken op hun gedrag.

Verknal het niet!

Politie, BOA’s en medewerkers van team Veiligheid waren de afgelopen dagen en op oudejaarsavond zo veel mogelijk in de kernen aanwezig. Het was op de meeste plekken rustig op straat en er hing een prettige sfeer. Wel was er nog een kleine brand op het Raadhuisplein in Dinteloord die snel onder controle was. Eerder op de avond kwam de ME uit voorzorg naar Dinteloord, maar gelukkig kon verdere actie achterwege blijven.

Eindejaarscampagne “Verknal het niet!”

Burgemeester Ruud van den Belt: “Ik wil alle medewerkers van de politie, hulpdiensten en gemeente bedanken voor hun inzet. Mede dankzij hen kijken we terug op een rustige jaarwisseling en de eindejaarscampagne “Verknal het niet!” heeft blijkbaar voor de bedoelde bewustwording gezorgd, om rekening met elkaar te houden. De komende jaren gaan we nog meer inzetten om het afsteken van vuurwerk te beperken tot de wettelijk toegestane tijden.”
Uit eerste inventarisatie blijkt dat er weinig schade is aangebracht aan publieke eigendommen. Ook dat stemt de burgemeester tot tevredenheid.

Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente Steenbergen

Burgemeester Ruud van den Belt: “Ik wens alle inwoners van de gemeente Steenbergen een mooi, inspirerend en gezond 2023 toe. De jaarwisseling is mede dankzij hen goed verlopen. Daar ben ik me absoluut bewust van. Om het nieuwe jaar samen officieel in te luiden, nodig ik iedereen van harte uit voor onze nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari om 19.30 uur in het gemeentehuis”.

Meer informatie over de nieuwjaarsbijeenkomst: www.gemeente-steenbergen.nl/nieuwjaarsbijeenkomst.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio