14.8 C
De Bilt

Oud-profrenner John van den Akker is de nieuwe koersdirecteur van de ZLM Tour, die van 5 tot en met 9 juni wordt verreden. Met de aanstelling van John van den Akker zet de ZLM Tour in 2024 een nieuwe stap in de verdere professionalisering van de grootste meerdaagse koers van Nederland.

‘Een koers organiseren bestaat uit veel meer factoren dan alleen een rennersveld aan de start brengen. Met John van den Akker heeft de ZLM Tour een waardige opvolger van Jean-Paul van Poppel als koersdirecteur, die in het brede belang van de wielersport zijn kennis en ervaring gaat inzetten’, zegt wedstrijdorganisator Rens Kamphuis van Libéma Profcycling.

John van den Akker

Van den Akker reed zelf elf jaar in het profpeloton en is al vele jaren werkzaam als wielermakelaar bij Cycling Service. Dit bureau is een bekende intermediair in de professionele wielerwereld, die nauwe contacten heeft met organisatoren, teams, renners en bonden. Daarnaast is Van den Akker al bijna 25 jaar koersdirecteur van de wielerklassieker Omloop der Kempen, met start en finish in zijn woonplaats Veldhoven en sinds enkele jaren ook assistent-koersdirecteur bij de Amstel Gold Race voor vrouwen.

‘Ik draag de organisatie van de ZLM Tour al jaren een warm hart toe en heb goede contacten binnen het bedrijf ZLM Verzekeringen’, vertelt John van den Akker. ‘Toen ik werd benaderd of ik koersdirecteur wilde worden, heb ik daar goed over nagedacht. Enerzijds omdat wij het in deze tijd van het jaar hartstikke druk hebben bij Cycling Service en anderzijds omdat ik elke schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen. Maar uiteindelijk heb ik besloten om er vol voor te gaan. Daarnaast wil ik graag meedenken en een actieve bijdrage leveren aan de organisatie, om de ZLM Tour als etappewedstrijd in de komende jaren verder door te kunnen laten groeien.’

Het complete etappeschema

  • 5 juni      Tijdrit Westkapelle
  • 6 juni      Etappe Middelburg – Wissenkerke
  • 7 juni      Etappe Schijndel – Buchten
  • 8 juni      Etappe Roosendaal – Roosendaal
  • 9 juni       Etappe Oosterhout – Oosterhout

Inmiddels zijn ook de namen van de eerste deelnemende teams bekend. WorldTour teams Visma-Lease a Bike, dsm-firmenich PostNL, Alpecin-Deceuninck, Astana en Intermarché- Wanty zijn al ingeschreven. Verder zijn ook de Pro-Continentale teams Flanders-Baloise, Bingoal, Bardiani, Tüdor, Corratec en Polti-Kometa van de partij.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio