9.4 C
De Bilt

De Jongerenroos een speciale blijk van waardering voor Roosendaalse jongeren

Net als voorgaande jaren wordt er ook voor 2022 weer de Jongerenroos uitgereikt. Jongeren tot de leeftijd van 25 jaar kunnen worden voorgedragen tot uiterlijk 11 november 2022. De Jongerenroos wordt verleend als blijk van waardering en erkentelijkheid aan jongeren die zich in de gemeente Roosendaal op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt.

Erkenning en aanmoediging

De Jongerenroos is een mooi initiatief dat ervoor zorgt dat jongeren erkenning krijgen voor hun werkzaamheden en daarnaast is het een aanmoediging om hier mee door te gaan en andere jongeren aan te sporen hetzelfde te doen.

“Het is een extra erkenning van je werk. Het is daarnaast ook vooral een aanmoedigingsprijs, om door te blijven gaan met de goede dingen die je als jongere voor Roosendaal hebt betekent. Daarom hoop ik dat vele jongeren die zich vrijwillig inzetten binnen onze stad of dorpen deze erkenning mogen ontvangen. Jonge vrijwilligers zijn het fundament voor de toekomst van onze gemeente!” Vertelt Menno Nefs (oud-winnaar en thans gemeenteraadslid) trots.

Eisen voor voordracht Jongerenroos

Belangrijk is dat het een activiteit betreft, die door de Roosendaalse samenleving ook als zodanig als bijzonder erkend wordt. Je kunt daarbij denken aan:

  • Het geruime tijd helpen van een medemens, zoals ouderen, gehandicapten of zieken
  • Het organiseren van activiteiten met een maatschappelijk belang
  • Het verrichten van een heldendaad
  • Het verrichten van vrijwilligerswerk bij bijvoorbeeld een culturele vereniging, een sportvereniging
  • Het bespreekbaar maken of aandacht vestigen op moeilijke onderwerpen, zoals pesten, inclusie,  alcoholgebruik of zinloos geweld.

Voordracht

Bij iedere aanvraag zal het college van burgemeester en wethouders om advies vragen bij de Jongerenraad. Jaarlijks worden er maximaal 5 keer een roos toegekend, met daarbij een schriftelijke motivatie
De Jongerenroos wordt toegekend door het college van burgemeester en wethouders. Deze reikt de Jongerenroos uit tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

Voordragen kan tot uiterlijk 11 november 2022 via www.roosendaal.nl/jongerenroos.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio