14.8 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Werkzaamheden Kapel Saint Louis gaan van start

Binnen nu en een week starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de kapel van Saint Louis. Eerder dit jaar is de vloerconstructie al verstevigd. Deze tweede fase van de renovatie bestaat uit onder andere uit het repareren van het stucwerk van de plafonds, het realiseren van een trap en lift naar het souterrain, het maken van een toiletgroep en garderobe. Ook wordt er een nieuwe vloer aangebracht in de kapel. Met de start van deze werkzaamheden wordt er officieel gestart met de uitvoering van de projecten die vallen onder de herontwikkeling van het religieus erfgoed in Oudenbosch.

Kapel van Saint Louis

In het voorjaar van 2023 zijn de eerste werkzaamheden aan de vloerconstructie van de kapel van Saint Louis al afgerond. In deze tweede fase van de werkzaamheden wordt het stucwerk van de plafonds gerepareerd, wordt er een trap en lift gerealiseerd naar het souterrain en wordt er een toiletgroep en garderobe gemaakt. Verder wordt er nieuwe verlichting in en buiten de kapel gerealiseerd en wordt er een brandmeld- en alarminstallatie aangebracht.

Ook wordt er een nieuwe vloer gelegd in de kapel. De directievoering en toezichthouder wordt geleverd door BBC Bouwmanagement B.V.. De architect is MAS Architecten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door De Bonth van Hulten. Zij bereiden voor de bouwvak de werkzaamheden voor, zodat er na de vakantie direct gestart kan worden.

Religieus erfgoed

Patrick Schouw, wethouder religieus erfgoed: “Ik ben heel blij dat met verder kunnen met de werkzaamheden bij de kapel van Saint Louis. Nu wordt echt een begin gemaakt met de herontwikkeling van het prachtige religieus erfgoed in Oudenbosch. Als de kapel klaar is, dan kunnen er bijeenkomsten plaatsvinden tot ongeveer 150 personen. Grotere bijeenkomsten zijn ook mogelijk, maar dan moeten er tijdelijke voorzieningen bij geplaatst worden. Ik wil de provincie Noord-Brabant van harte bedanken voor de subsidie die zij vanuit de Subsidieregeling cultureel erfgoed hebben verstrekt voor het repareren van het stucwerk.”

Planning

De verwachting is dat de werkzaamheden aan het begin van het tweede kwartaal 2024 gereed zijn. Als er geen onverwachte zaken zich voordoen, dan verwachten we dat de Mattheus Passion in 2024 in de prachtig verbouwde kapel plaats kan vinden. Na de werkzaamheden gaat de kapel geëxploiteerd worden door Cultuurcluster Oudenbosch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio