15.6 C
De Bilt

Kindertekeningen sieren afvalbakken op Bergse Boulevard

Na de Bigbelly afvalbakken in de binnenstad van Bergen op Zoom zijn nu ook de bakken op de Boulevard in een nieuw jasje gestoken met tekeningen van kinderen. De gemeente Bergen op Zoom organiseerde samen met het Natuurpodium een ontwerpwedstrijd waarin kinderen werden opgeroepen een tekening te maken voor op de afvalbakken. De winnaars werden vanmiddag door burgemeester Margo Mulder bekendgemaakt tijdens de sport- en spelmiddag ‘De Boulevard Ruimt Op’.

Kinderen maken tekeningen

Kinderen kregen de opdracht om een tekening te maken met één of meer van de thema’s: sport, recreatie, natuur, water en lekker eten en drinken. Thema’s die passen bij de Boulevard.Een jury, bestaande uit wethouder Hans Peter Verroen (wethouder afval en duurzaamheid), Marjolein de Groot (voorzitter van de jeugdraad) en kunstenaar Peter Franssen, selecteerden de mooiste en meest toepasselijke ontwerpen.

Geen gemakkelijke taak

Wethouder Verroen vond het geen gemakkelijke taak om een keuze te maken: ‘’Er waren ruim 160 inzendingen en er zaten zoveel mooie tekeningen tussen. Uiteindelijk is het gelukt om 30 winnende ontwerpen aan te wijzen. En ze staan prachtig op de afvalbakken! De mensen kunnen er nu echt niet meer omheen!”

Tegengaan van afval

Ook burgemeester Margo Mulder, die de oproep deed aan de kinderen om een tekening in te sturen, staat trots naar de afvalbakken te kijken: ‘’Wat is het leuk dat er zo’n gehoor is gegeven aan de oproep. En wat is er een hoop creativiteit onder onze jonge inwoners. Mooi dat we de ontwerpwedstrijd met zo’n gezellige sport- en spelmiddag kunnen afsluiten, waarin de kinderen ook nu weer meer leren over het tegengaan van afval en het juist scheiden ervan.”

Kunstworkshop

De winnende kinderen kregen uit handen van de burgemeester een tegoedbon voor een kunstworkshop bij kunstenaar Peter Franssen.

Zero Waste Week

De sport- en spelmiddag vond plaats in het kader van de Zero Waste Week, die afgelopen week gehouden werd. De FitFabriek organiseerde op zes verschillende plekken langs de Boulevard sportieve spelletjes. Deze waren speciaal ontworpen om deelnemers van alle leeftijden naast het hebben van plezier ook bewust te maken van het belang van circulair en schoon. Ook de grondstoffenbus van Saver was aanwezig met diverse spellen en leuke doe-activiteiten op het gebied van duurzaamheid en afval scheiden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio